Notiser

Sexslave vitnet på Oslo Freedom Forum

Somaly Mam ble solgt som sexslave i Kambodsja da hun var 16 år. Nå driver hun flere sentre for å gi sexslaver en ny fremtid. Hun har også gitt ut selvbiografien The road of lost innocence (på norsk: En kvinnes pris, på Norsk Bokforlag as). Les intervju på NRK her.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
10 years ago

Flere sentre, og 30 voksne og barn reddet i fjor? Godt gjort.

Når hjemmesiden selv påpeker at minst 30.000 barn er «ofre», man blir riktig så imponert over slikt.

http://www.somaly.org/

Pleym
Pleym
10 years ago

Jeg kan ikke svare for hva NRK skriver i sin artikkel.

På pressekonferansen mandag satt Somaly Mam i panelet. Hun understreket at motstanderne av trafficking er dårlig organisert, og mer enn medfølelse og pen omtale trenger de støtte.

Så hvis du synes resultatene deres er dårlige kan du sikkert henvende deg og spørre om hva du kan bidra med.

norskgoy
10 years ago

Nei, jeg henvender meg faktisk til de som står på sexarbeiderenes side. Ikke organisasjoner som sitter i Usa, fjærpynter seg og drar inn penger fra donasjoner for å «redde» 30.

Pleym
Pleym
10 years ago

Hvis det er Oslo Freedom Forum du mener, så er det ikke OFF som redder 30. OFF gir Somaly Mam og andre en plattform å snakke fra, til bl.a verdenspressen, beslutningstagere og andre aktivister. Til å knytte allianser, utveksle erfaringer og få ideer til hvordan jobbe videre. Det er denne siden ved OFF som man tydeligvis ikke forstår i Norge. OFF er ikke noe «publikumsarrangement». Aktivister, beslutningsdeltagere og media tilbringer flere dager sammen i fredelige omgivelser – som gir dem mulighetene jeg nevner ovenfor. Og alle jeg har snakket med disse dagene – absolutt alle – nevner dette som det… Read more »

norskgoy
10 years ago

Jeg er fullstendig klar over det.

OFF gir forsåvidt ingen bidrag på dette området. Altså sexarbeiderbiten. Man gir selvsagt en ny fjær til de som allerede er fjærbelagt. Opplagt.
For det er lett å glemme Somaly Mam sine udokumenterte påstander.

Men du har helt rett. Aktivister er det. Spørsmålet er om man skjønner hva man putter fjær i.

Fra «The Cambodian daily (23 april 2012)»
http://imageshack.us/photo/my-images/407/mam1j.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/341/mam2.jpg/

Om man liker glamversjonen;
http://www.glamour.com/magazine/2006/07/global-diary-cambodia#ixzz1syJCC7rS

norskgoy
10 years ago

Himmel og hav. Klart det er bidraget. Spørsmålet er om du vet, eller OFF vet hva man gir bidrag til. Hvordan og hvor ting sies er meg knekkende likegyldig, innholdet betyr litt mer. Andre har altså andre former for prioritering. Ei dame som mener det er 30.000 barn[1] i Kambodsja som jobber som sexarbeidere. Mens FN på det beste kan klare å finne 27.925 totalt[2] i det samme landet. [1] http://www.somaly.org/slavery/southeast-asia Somaly Mam, president and founder of the Somaly Mam Foundation, began her work rescuing and rehabilitating survivors of human trafficking in her home country of Cambodia, where she herself… Read more »

norskgoy
10 years ago

Totalt er da altså både barn og voksne.

Fra arkivet