Ukategorisert

Utfordring for FrP

At mange journalister sympatiserer med rødgrønne parti, Høyre og Venstre, er en utfordring for Fremskrittspartiet. FrP får lite gratis fra journalister som liker skatter, avgifter og offentlige inngrep.

57 prosent av de spurte norske journalistene ville stemt på et av regjeringspartiene eller Rødt dersom det var stortingsvalg i morgen. Arbeiderpartiet er klart størst med 35 prosents oppslutning, 12 prosent ville stemt SV, sju prosent ville stemt Rødt, mens tre prosent av journalistene ville stemt på Senterpartiet, melder Politisk.no.

Dette er gammelt nytt. I mange år har det kommet undersøkelser som viser at journalister liker politikere som ønsker mye makt over borgerne. Det går utover Fremskrittspartiet som har det tøft fordi journalistene sympatiserer med konkurrentene.

Undersøkelsen gir også en pekepinn på hvorfor det politiske ordskiftet kan være frustrerende for alle som ikke sympatiserer med rødgrønne politikere. Partitilhørighet blant journalistene kan være årsaken til at aviser, radiostasjoner og TV-kanaler roter med begrep, for eksempel begrepene konkurranseutsetting og privatisering.

Alle kan bli en journalist; liberalister og andre som ønsker en annerledes utvikling, ta utfordringen!

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer