Ukategorisert

Utfordring for FrP

At mange journalister sympatiserer med rødgrønne parti, Høyre og Venstre, er en utfordring for Fremskrittspartiet. FrP får lite gratis fra journalister som liker skatter, avgifter og offentlige inngrep.

57 prosent av de spurte norske journalistene ville stemt på et av regjeringspartiene eller Rødt dersom det var stortingsvalg i morgen. Arbeiderpartiet er klart størst med 35 prosents oppslutning, 12 prosent ville stemt SV, sju prosent ville stemt Rødt, mens tre prosent av journalistene ville stemt på Senterpartiet, melder Politisk.no.

Dette er gammelt nytt. I mange år har det kommet undersøkelser som viser at journalister liker politikere som ønsker mye makt over borgerne. Det går utover Fremskrittspartiet som har det tøft fordi journalistene sympatiserer med konkurrentene.

Undersøkelsen gir også en pekepinn på hvorfor det politiske ordskiftet kan være frustrerende for alle som ikke sympatiserer med rødgrønne politikere. Partitilhørighet blant journalistene kan være årsaken til at aviser, radiostasjoner og TV-kanaler roter med begrep, for eksempel begrepene konkurranseutsetting og privatisering.

Alle kan bli en journalist; liberalister og andre som ønsker en annerledes utvikling, ta utfordringen!

Tags:

,
4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
10 years ago

Dette er velkjent klagesang fra høyresiden. Dersom man teller journalister er sikkert statistikken din riktig, men dersom man teller opplag og seertall blir konklusjonen motsatt: De fleste aviser er «borgerlige» (Dagsavisen og Dagbla er unntakene) og TV2 er lang på veg VG-TV. Da står vi igjen med NRK. Frp får jo rikelig taletid der også. Etter innslaget med Fru Tybring-Gjedde i høst er det vel tydelig at NRK også tilstreber «balanse».

Empirien din holder ikke. Sorry.

Konrad
10 years ago

Når vi rangerer papiravisene etter opplag får vi et litt annet bilde enn Liberaleren forsøker å tegne: •VG – ikke klar partipolitiske sympatier, men heller mot høyre og stoffutvalget (kriminalitet, bil) er klart Frp-vennlig •Aftenposten – tidligere inngrodd Høyre-avis som har lagt seg mer mot sentrum •Dagbladet – tidligere kulturradikal Venstre-avis, bekjenner seg nå mest til journalismen som ideologi, men serverer også saker som får Siv Jensen til å gni seg i hendene; Frp slipper dessuten til og får god dekning i avisen. •Bergens Tidende – utpreget borgerlig avis •Adresseavisen – borgerlig som BT •Dagens Næringsliv – utpreget liberalistisk, men… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Nett er større enn papir, og NRK er størst på nett. NRK var i hvert fall tidligere et Arbeiderparti-talerør, og har litt av denne tendensen fortsatt.

Kåre Hyllen
Kåre Hyllen
10 years ago

Det bør også nevnes at sammensetningen er annerledes om man ser på journalistene i Stortingets presselosje, fremfor journalister generelt.

Tallene er fortsatt «fæle» for FRP, men i presselosjen var det borgerlig flertall i 2009.

Fra arkivet