Ukategorisert

Kjøpt noe dyrt i utlandet? Glem personvernet

Hvis du har kjøpt noe dyrt i utlandet (prisen må være over 25 000 kr) bør du ta vare på kvitteringene i 10 år (!). Aftenposten skriver at Personvernnemden (!) har overprøvet et vedtak i Datatilsynet.

Aftenposten skriver om en mann som av Tollvesenet ble bedt om å dokumentere kjøp tilbake i 2006; mannen «ble bedt av tollvesenet å spesifisere hva slags varer han hadde kjøpt, samt dokumentasjon for kjøpene og en «redegjørelse hvorvidt varene er deklarert for Tollvesenet eller ikke». Dette mente Datatilsynet at tollmyndighetene ikke hadde lov til, skriver Aftenposten.

Men Datatilsynets avgjørelse er altså satt tilside. Her skal vi hverken ha privatlivet i fred, og personvern kan du bare glemme.

Hva disse menneskene som sitter i Personvernnemden har der å gjøre – efter et slikt vedtak – kan man lure på. Se hvem de er, her.

Les Aftenpostens artikkel her.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
10 years ago

Jaja. Da jeg hørte om denne avgjørelsen i går, sendte jeg en mail til banken min for å spørre om X antall transaksjoner på 24999.99kr hver innen et kort tidsrom ville bli utsatt for samme rapportering og kontroll som én på over 25000kr. Jeg er veldig spent på svaret. Det er ikke uvanlig at jeg ifbm jobbreiser må legge ut beløp over 25000kr for deler og tjenester; om tollvesenet skal kunne komme ni år etter (På et tidspunkt da hverken min arbeidsgiver eller jeg er i besittelse av bilagene lenger) for så å kreve at jeg dokumenterer min uskyld (Jeg… Read more »

Arild Holta
10 years ago

«om man lever i ett land eller i ett skämt»

Jeg går for ett skämt…

Anonym
Anonym
10 years ago

Er ikke dette ennå en tilbakevirkende lov, og dermed er den ikke gyldig/grunnlovsstridig? Eller er forskrifter/reguleringer og faglige veiledninger unntatt, en slags omvei rundt Grunnloven?

Pleym
Pleym
10 years ago

Da må den isåfall prøves gjennom en rettssak. Virker ikke som om Stortinget bryr seg så veldig om grunnloven.

Anonym
Anonym
10 years ago

Lurer på om Høyesterett bryr seg om Grunnloven. Kan de ikke ta eget initiativ?

Fra arkivet