Ukategorisert

Den beste gaven

Istedenfor å dele ut skattefinansierte penger for å feire Stemmerettsjubileet 1913 – 2013, bør regjeringen og stortingsflertallet utvidet demokratiet med lavere stemmerettsalder.

I 2013 er det 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett. Regjeringen ønsker at kvinners stemmerett skal feires av små og store aktører over hele landet.

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet melder at en rekke aktører har fått til sammen én million kroner. Én million skattefinansierte kroner er i den store sammenhengen veldig lite penger, men hvorfor må staten finansiere aktiviteter på lokalt plan? Det skjer med jevne mellomrom, også når vi ikke har noe spesielt å feire.

Kutt støtteordningene og vedta tiltak som betyr noe for mange borgere. Den beste gaven til Stemmerettsjubileet er å gi stemmerett til 16-åringene.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IvarE
IvarE
9 years ago

Jeg har enda til gode å høre en eneste god grunn for å endre stemmerettsalderen. Ett sted må faktisk grensen gå. Og den går altså p.t. ved 18 år. Og grunnene er mange og speiler en avveining mellom flere hensyn. Bl.a. en forestilling om at de som får medbestemmelsesrett skal være gamle nok og informerte nok til å ta “kloke” valg, samt ikke minst (trur nå eg) at de i hovedsak skal ha kommet “i arbeidsfør alder” dvs. dit hen at de også bidrar med inntekter til fellesskapet. Det var en gang et godt demokratisk slagord fra de engelske koloniene… Read more »

IvarE
IvarE
9 years ago

Opps! Det skulle seff’ stå “stikker hendene i *din* lomme”!
Hendene, ikke pengene!

Hjernen er på ferie, som DeLillos så utmerket sa det.
@#£$%%&@¤¤”!
😉

IvarE
IvarE
9 years ago

@BMS:
Jeg ser fortsatt ikke ett eneste argument for at den skulle endres til 16, ut over det at du “synes det burde være slik”…

Gullstandard
9 years ago

Det er nok uansvarlige, bortskjemte unger som har stemmerett i dag, om ikke det skulle bli flere.
16-åringer flest er _barn_, og ikke ansvarlige personer, selv om det finnes unntak.

IvarE
IvarE
9 years ago

@BMS: Ja, *noen* 16-åringer bidrar. Men svært få. Og *noen* 18+ bidrar ikke. Men forholdsvis få. Det at *noen få* bidrar ikke et godt argument for å gi stemmerett til *alle*. Det at *de fleste* (18 osv.) bidrar, *er*. Og nei, det er slett ikke rimelig at de som i hovedsak *ikke* er med og betaler regningen skal få være med å bestemme hvordan pengene skal brukes. Det burde da være blandt de mest fundamentale av alle liberalistiske prinsipper (!?!). For øvrig må jeg få støtte sist ærede taler: 16-åringer er BARN, ikke voksne. Justér opp de øvrige aldersgrensene til… Read more »

Mest lest

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.