Ukategorisert

Den beste gaven

Istedenfor å dele ut skattefinansierte penger for å feire Stemmerettsjubileet 1913 – 2013, bør regjeringen og stortingsflertallet utvidet demokratiet med lavere stemmerettsalder.

I 2013 er det 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett. Regjeringen ønsker at kvinners stemmerett skal feires av små og store aktører over hele landet.

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet melder at en rekke aktører har fått til sammen én million kroner. Én million skattefinansierte kroner er i den store sammenhengen veldig lite penger, men hvorfor må staten finansiere aktiviteter på lokalt plan? Det skjer med jevne mellomrom, også når vi ikke har noe spesielt å feire.

Kutt støtteordningene og vedta tiltak som betyr noe for mange borgere. Den beste gaven til Stemmerettsjubileet er å gi stemmerett til 16-åringene.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IvarE
IvarE
10 years ago

Jeg har enda til gode å høre en eneste god grunn for å endre stemmerettsalderen. Ett sted må faktisk grensen gå. Og den går altså p.t. ved 18 år. Og grunnene er mange og speiler en avveining mellom flere hensyn. Bl.a. en forestilling om at de som får medbestemmelsesrett skal være gamle nok og informerte nok til å ta «kloke» valg, samt ikke minst (trur nå eg) at de i hovedsak skal ha kommet «i arbeidsfør alder» dvs. dit hen at de også bidrar med inntekter til fellesskapet. Det var en gang et godt demokratisk slagord fra de engelske koloniene… Read more »

IvarE
IvarE
10 years ago

Opps! Det skulle seff’ stå «stikker hendene i *din* lomme»!
Hendene, ikke pengene!

Hjernen er på ferie, som DeLillos så utmerket sa det.
@#£$%%&@¤¤»!
😉

IvarE
IvarE
10 years ago

@BMS:
Jeg ser fortsatt ikke ett eneste argument for at den skulle endres til 16, ut over det at du «synes det burde være slik»…

Gullstandard
10 years ago

Det er nok uansvarlige, bortskjemte unger som har stemmerett i dag, om ikke det skulle bli flere.
16-åringer flest er _barn_, og ikke ansvarlige personer, selv om det finnes unntak.

IvarE
IvarE
10 years ago

@BMS: Ja, *noen* 16-åringer bidrar. Men svært få. Og *noen* 18+ bidrar ikke. Men forholdsvis få. Det at *noen få* bidrar ikke et godt argument for å gi stemmerett til *alle*. Det at *de fleste* (18 osv.) bidrar, *er*. Og nei, det er slett ikke rimelig at de som i hovedsak *ikke* er med og betaler regningen skal få være med å bestemme hvordan pengene skal brukes. Det burde da være blandt de mest fundamentale av alle liberalistiske prinsipper (!?!). For øvrig må jeg få støtte sist ærede taler: 16-åringer er BARN, ikke voksne. Justér opp de øvrige aldersgrensene til… Read more »

Fra arkivet