Ukategorisert

En meningsløs nullvisjon

Til tross for at politikerne har en nullvisjon, døde 13 mennesker i trafikken i april måned. Det er Statistisk sentralbyrå som presenterer apriltallet.

Til tross for at nullvisjonen er en fiasko, holder regjeringen fast på målsetningen. Det er ufattelig at voksne, såkalt oppegående mennesker holder fast på noe som er totalt urealistisk.

Det å være i trafikken kan av ulike grunner være farlig. Det er mulig å redusere antall ulykker, men det er umulig å oppnå en målsetning uten tap av liv. Menneskene er forskjellige, og noen vil opptre uansvarlig i trafikken uansett hvor mange regler politikerne vedtar og uansett hvor mye penger som blir bevilget over budsjettene.

Jan Erik Fåne, tidligere stortingsrepresentant, har skrevet godt om trafikkulykker på egen blogg.

–Det som kunne blitt en nødvendig og interessant politisk debatt om hva som skal gjøres for å redusere antallet trafikkdrepte, endte altså opp med helt uinteressant og betydningsløs diskusjon om en visjon. En diskusjon som ingen andre enn en håndfull samferdselspolitikere synes er relevant.

–Stakkars velgere, skriver Jan Erik Fåne.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer