Ukategorisert

Redusert forbruk av cannabis

Ungdommer bruker mye mindre cannabis i dag enn ved årtusenskiftet. Bra!

Statistikk over cannabisbruk blant ungdom i alderen 15 til 30 år har vært samlet inn siden 1990-tallet, og nå er trenden nedadgående.

Etter en topp rundt årtusenskiftet, har bruken av hasj, marihuana, cannabisolje og andre cannabisstoffer gått stadig nedover. Blant norske 15- og 16-åringer er bruken halvert, og det er en jevn nedgang også i Europa, melder Forskning.no.

For eksempel hadde omtrent 20 prosent av de norske 15-20-åringene som ble spurt i år 2000 forsøkt cannabis i en eller annen form. I 2008 var det tallet redusert til så vidt over ti prosent.

Frihet
Liberaleren synes det er fint at færre bruker rusmidler. Det å være liberal er å tillate dumme handlinger, ikke nødvendigvis gjøre dumme ting. Å misbruke rusmidler er dumt, uten at det er en fasit på hva som er misbruk.

Liberaleren vil legalisere alle former for narkotika. Vi mener at alle skal ha rett til å putte hva som helst i egen kropp. Vi skiller ikke mellom efedrin, kaffe eller cannabis. Frihet til å behandle egen kropp etter eget ønske må være nøkkelen for alle som kjemper for økt frihet.

Mest lest

Arrangementer