Ukategorisert

Overvåkingsdebatt hos Mazyar Keshvari

FrP-politikeren tente etter et innslag på Dagsrevyen.

Kort fortalt handlet NRK-innslaget om at PST ønsker debatt om mer overvåking. I innslaget støttet Antirasistisk Senter politisk overvåking i Norge. Det fikk Mazyar Keshvari til å se rødt, og han fyrte løs på egen Facebook-profil.

— Har det rablet helt for Kari Helene Partapuoli og Antirasistisk Senter? De vil drive med politisk overvåkning av alle som mener noe de ikke liker, skrev Keshvari og la til #Stasi.

Det tok ikke mange minutt før Kari Helene Partapuoli reagerte på FrP-politikerens utspill, et utspill alle liberalister bør like.

–Ikke politisk overvåkning. Det er rett og slett dagsrevyen ord. Det vi mener er at det bør ses på om grensene for overvåkning må diskuteres. Det vil uansett kun være snakk om ekstreme utspill for eksempel kombinert med nazi symbolikk. Ta en titt på nordisk.nu. Der mener jeg det er noen profiler jeg håper man følger med på. Nærmest alt av for eksempel innvandringsfiendtlig debatt vil ikke på noen måte gå inn under dette, skrev Kari Helene Partapuoli.

Alexander Piprek ga lederen i Antirasistisk Senter et tydelig svar.

–Det er der problemet ligger. Gir vi myndighetene rett til å overvåke ekstreme meninger, gir vi dem samtidig rett til å definere hva ekstreme meninger er, og ser vi på historien så flytter ofte myndighetene definisjonen bredere og bredere jo mer vant vi blir av å være overvåket, skrev Alexander Piprek.

Han som startet Facebook-debatten ble mer og mer aktiv på egen profil, og vi har valgt dette innlegget fra Mazyar Keshvari.

–Dersom muslimer, jøder, kristne, sikher, budister eller noen andre uansett hvem de er og hva de tror er utsatt for ulovlig overvåking så er det helt uakseptabelt og må forfølges rettslig!! Det jeg reagerer på er at dere i Dagsrevyen tar til orde for politisk overvåking av mennesker. Det er rett og slett helt feil utvikling som vi ikke ønsker i samfunnet vårt. Ingen terrorister, ekstremister eller massemordere skal endre vårt frie åpne samfunn til å bli et overvåkingssamfunn! Slikt driver de med i Iran, Syria og Nord-Korea og vi skal aldri bli som dem, ifølge Mazyar Keshvari.

Kjenner jeg personene rett vil debatten fortsette utover kvelden. Takk og pris for at vi har politikere som sier klart og tydelig nei til 1984-samfunnet.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gustav
Gustav
10 years ago

Dagsrevyen tar da ikke til orde for politisk overvåkning, de intervjuer to aktører for å stimulere til en debatt som vil komme uansett, og som til en viss grad foregår allerede. Journalisten (Peter Svaar) har bare satt det på spissen. Hvilken hensikt Svaar har med dette er vanskelig å si, for alt vi vet ønsker han selv debatten for å gjøre seg opp en mening om det. Kanskje han selv er i tvil om hva han skal mene, i likhet med mange andre etter 22/6. Da må interessentenes tanker på bordet, og ingen ting stimulerer til det som en sak… Read more »

Pleym
Pleym
10 years ago

Når han skriver «dere i Dagsrevye») så kunne han skrevet «Antirasistisk senter i Dagsrevyen».

Det er altså ikke Dagsrevyen som tar til orde for politisk overvåkning, Gustav.

Gullstandard
10 years ago

Det bør skje politisk overvåkning. Alle PSTs «klienter» er politisk motivert, rent kriminelle er det vanlige politiets oppgave. Hvis noen sier at de skal fylle sine badekar med Unge Høyres blod, publiserer adresselister og kjøper pumpehagler, så bør de bli overvåket. Og det ble det heldigvis, i sin tid. På samme måte når noen sier at innvandreren; de jævla rottene må fjernes «one way or another», og har profilbilder med sterk voldssymbolikk, så forlanger jeg at de overvåkes. Mine og dine barn, Pleym, ansees som rotter for utryddelse av noen i VGs kommentarfelt. Jeg vil vite om de er troverdige,… Read more »

Pål Askeladd
Pål Askeladd
10 years ago

Folk har ikke vett. Men når vi andre er komt for er det ingen til å ta seg av dem.

Fra arkivet

 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.