Ukategorisert

Overvåkingsdebatt hos Mazyar Keshvari

FrP-politikeren tente etter et innslag på Dagsrevyen.

Kort fortalt handlet NRK-innslaget om at PST ønsker debatt om mer overvåking. I innslaget støttet Antirasistisk Senter politisk overvåking i Norge. Det fikk Mazyar Keshvari til å se rødt, og han fyrte løs på egen Facebook-profil.

— Har det rablet helt for Kari Helene Partapuoli og Antirasistisk Senter? De vil drive med politisk overvåkning av alle som mener noe de ikke liker, skrev Keshvari og la til #Stasi.

Det tok ikke mange minutt før Kari Helene Partapuoli reagerte på FrP-politikerens utspill, et utspill alle liberalister bør like.

–Ikke politisk overvåkning. Det er rett og slett dagsrevyen ord. Det vi mener er at det bør ses på om grensene for overvåkning må diskuteres. Det vil uansett kun være snakk om ekstreme utspill for eksempel kombinert med nazi symbolikk. Ta en titt på nordisk.nu. Der mener jeg det er noen profiler jeg håper man følger med på. Nærmest alt av for eksempel innvandringsfiendtlig debatt vil ikke på noen måte gå inn under dette, skrev Kari Helene Partapuoli.

Alexander Piprek ga lederen i Antirasistisk Senter et tydelig svar.

–Det er der problemet ligger. Gir vi myndighetene rett til å overvåke ekstreme meninger, gir vi dem samtidig rett til å definere hva ekstreme meninger er, og ser vi på historien så flytter ofte myndighetene definisjonen bredere og bredere jo mer vant vi blir av å være overvåket, skrev Alexander Piprek.

Han som startet Facebook-debatten ble mer og mer aktiv på egen profil, og vi har valgt dette innlegget fra Mazyar Keshvari.

–Dersom muslimer, jøder, kristne, sikher, budister eller noen andre uansett hvem de er og hva de tror er utsatt for ulovlig overvåking så er det helt uakseptabelt og må forfølges rettslig!! Det jeg reagerer på er at dere i Dagsrevyen tar til orde for politisk overvåking av mennesker. Det er rett og slett helt feil utvikling som vi ikke ønsker i samfunnet vårt. Ingen terrorister, ekstremister eller massemordere skal endre vårt frie åpne samfunn til å bli et overvåkingssamfunn! Slikt driver de med i Iran, Syria og Nord-Korea og vi skal aldri bli som dem, ifølge Mazyar Keshvari.

Kjenner jeg personene rett vil debatten fortsette utover kvelden. Takk og pris for at vi har politikere som sier klart og tydelig nei til 1984-samfunnet.

Mest lest

Arrangementer