Ukategorisert

Gjør alt de kan for å hindre private aktører

Det vil ikke være overraskende om tilbudet fra Norsk Tipping er betydelig dårligere enn aktørene som kulturministeren vil utkonkurrere.

I dag har regjeringen besluttet å godkjenne Norsk Tippings søknad om nettbaserte spill. Regjeringen håper tilbudet skal være så attraktivt, at aktørene som ikke har konsesjon på det norske markedet blir utkonkurrert. Det er ikke disse ordene kulturministeren bruker i pressemeldingen som er publisert på Regjeringen.no, men det er det hun mener.

Norske politikere har voldsom tro på Norsk Tipping, og mener private aktører på internett skaper problematisk spillatferd. En proteksjonistisk og ulogisk holdning.

Forhåpentligvis vil private aktører på nett fortsette å tjene penger, selv om Norsk Tipping kommer med nettbaserte spill. Vi heier på konkurranse og mangfold, og er mot det sosialdemokratiske monopolet som har bred støtte på Stortinget.

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?

Verdt å få med seg