Ukategorisert

Grunnlovsjubileet

Stortinget har laget nettsider med informasjon om grunnlovsjubileet 2014.

På nettsidene er det informasjon om jubileet og aktiviteter knyttet til begivenheten. Besøk nettsidene i portalen Stortinget.no.

Om grunnloven
Da Norges grunnlov ble vedtatt, var det en grunnlov som la vekt på det vi kaller individers rettigheter. Mange liberalister mener, og det med rette, at grunnloven var i samsvar med god Liberalisme da den ble vedtatt.

Grunnloven inneholder noen punkt som er problematisk for liberalister, blant annet at Norge skal være et kongedømme og at staten har rett til å stjele deler av livet til borgerne gjennom verneplikt.

Hadde politikerne holdt seg til grunnloven og gitt blaffen i mange andre lover som er innført, ville Norge vært et land med mye mer frihet enn det borgerne har i dag.

Grunnloven, hentet fra Lovdata.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Finnes den grunnloven som nektet jøder adgang til riket gjengitt på nettet?

Voodoo-king
Voodoo-king
9 years ago

Det største problement med den norske grunnloven er at den mangler et eksplisitt forbud mot skattefinansiert politisk aktivitet. Dette åpner opp for at en korrupt elite lett kan skaffe seg total kontroll ved å bevilge partistøtte til seg selv, støtte øknonomisk vennligsinnede organisjoner samt gi pressestøtte til media som sprer propaganda for at den samme korrupte eliten skal beholde kontrollen. Vi får dermed et styre til fordel for de styrende fremfor et styre til fordel for de styrte. En god grunnlov skal beskytte mot dette. Norge bruker mindre enn 10% av BNP på å finansiere kongehuset, infrastruktur, politi/rettsvesen samt militæret.… Read more »

Gullstandard
9 years ago

Enig i det siste, En «republikk» opprettet i dagens klima vil være en katastrofe. Siden Stortinget faktisk er stolte av maktens ensretting (All makt i denne sal), er det galematias å arbeide for en endring i gal retning. Kongen fyller nå ingen god funksjon, og med neste generasjon blir det langt verre, men likevel opptar de det tomrommet som ellers vill ebli fylt av Brundtland, Willoch eller det som verre er.

Fra arkivet