Ukategorisert

Alkoholpolitikk bør bli valgkampsak

Helt uavhengig av hva Arbeiderpartiets stortingsgruppe kommer fram til i morgen, bør Høyre, FrP og Venstre fronte alkoholpolitikk som en viktig valgkampsak foran valget i 2013.

Dagbladet melder at Arbeiderpartiets stortingsgruppe skal diskutere alkoholpolitikk på onsdag. Dermed blir det også debatt om å redusere skjenketiden fra klokken 03:00 til 02:00, en endring av alkoholloven det har vært diskusjoner om ganske lenge. Uansett hva Arbeiderpartiet og regjeringen lander på, bør alkoholpolitikk bli en valgkampsak. Frihet, valgmuligheter og eiendomsrettigheter bør være gode stikkord for Høyre, FrP og Venstre. Det er uttrykk som går rett inn i en alkoholdebatt.

Dessuten er det en fordel at så mange som mulig benytter tilbudene som skjenkestedene gir. Det gir mindre konsum enn de såkalte privatfestene som mange har dårlige erfaringer med. I dag er det kun en liten del av konsumet som borgerne heller i seg på skjenkestedene. Det er årsaken til at mange av oss opplever fyll, på godt og vondt.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Turister har det vel knapt kjedeligere enn i Norge, med mindre det eneste de lever og ånder for er turer i fjell og mark.

Våre barer og restauranter er altfor dyre og dårlige, og alkoholkulturen vår kommer som et sjokk på de fleste besøkende.

Hadde vært flott hvis Høyre våget å stå åpent fram med en liberal alkoholpolitikk. De vanlige anklagene om uansvarlighet vil vel komme. Jeg betviler at Høyre har fantasi eller guts til å gjøre det! Det «liberale» partiet er ikke liberalt.

Sesselja
9 years ago

Venstre profilerte faktisk alkoholpolitikk/lokaldemokrati i kommunevalget sist høst: http://venstre.digitalebilag.no/wip4/-stenger-oelkrana-for-tidlig/d.epl?id=1030251

Fra arkivet