Ukategorisert

Liberalisme er moderne

Oppslaget fikk KrF-politikeren til å stille følgende spørsmål: «Er «bygdetullingane» på veg tilbake i FrP?»

Det var Trude Brosvik, fylkespolitiker for KrF, som stilte spørsmålet på Twitter.com. Årsaken er et oppslag på Firda.no, et oppslag der FpUere krever en ny landbrukspolitikk. De ønsker en politikk fri for subsidier og med et markedsbasert konkurransesystem.

FpU-standpunktet som ble frontet i avisartikkelen, er Liberalisme. I dagens system snylter bønder på andre menneskers produktive arbeid og de gjør det med politikernes velsignelse. Det gir ulemper for skattebetalerne og for borgere i Afrika som sulter på grunn av vår proteksjonistiske politikk. FpU-standpunktet som Marius Reiakvam forsvarer i avisartikkelen, er solidaritet i praksis.

Det er også laget utredninger som viser at landbruksstøtten er ren sløsing med skattefinansierte penger.

De som vil ha frihandel, forsvarer en moderne politikk. KrF, det brede politiske flertallet og Trude Brosvik forsvarer et gammeldags og usolidarisk system.

Mest lest

Arrangementer