Ukategorisert

Liberalisme er moderne

Oppslaget fikk KrF-politikeren til å stille følgende spørsmål: «Er «bygdetullingane» på veg tilbake i FrP?»

Det var Trude Brosvik, fylkespolitiker for KrF, som stilte spørsmålet på Twitter.com. Årsaken er et oppslag på Firda.no, et oppslag der FpUere krever en ny landbrukspolitikk. De ønsker en politikk fri for subsidier og med et markedsbasert konkurransesystem.

FpU-standpunktet som ble frontet i avisartikkelen, er Liberalisme. I dagens system snylter bønder på andre menneskers produktive arbeid og de gjør det med politikernes velsignelse. Det gir ulemper for skattebetalerne og for borgere i Afrika som sulter på grunn av vår proteksjonistiske politikk. FpU-standpunktet som Marius Reiakvam forsvarer i avisartikkelen, er solidaritet i praksis.

Det er også laget utredninger som viser at landbruksstøtten er ren sløsing med skattefinansierte penger.

De som vil ha frihandel, forsvarer en moderne politikk. KrF, det brede politiske flertallet og Trude Brosvik forsvarer et gammeldags og usolidarisk system.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
andré
andré
9 years ago

Subsidier er økonomisk destruksjon, med andre ord, altså noe som gjør folket generelt fattigere. Ran gjør raneren rikere og offeret fattigere (ikke-skapende). Det er statssystemet i et nøtteskall. Det er en form for slavesystem der vi slavebinder hverandre. At noen av pengene så deles ut til fattige og syke, gjør ikke denne handlingen god. Alternativet til staten er frivillig samhandling, og den mest effektive måten å bedre vår levestandard på er ved bruk av byttemidler som har bevist seg å være bra utfra frivillig samhandling, men dagens pengesystem, som er innført ved tvang, er parasittisk (ikke markedsbasert). Statssystemet og andre… Read more »

Fra arkivet