Notiser

Tenke sjæl

Det er tide å gi 16-åringer stemmerett, skriver Anne Marte Blindheim på Dagbladet.no.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ultima_Thule
Ultima_Thule
9 years ago

Hvorfor bare 16-åringer? Hvorfor ikke senke stemmerettsalderen ned til spedbarnsalderen slik Grön Ungdom (Miljöpartiet de Gröna) i Sverige argumenterer for? «Jeg husker fra barndommens bursdagsselskap. Mor gikk rundt med brusflasken og helte opp i glassene. Til stadighet skjedde følgende: panikken grep festdeltakerne. De hadde nemlig en akutt følelse av å bli forfordelt. Dermed lå vi vannflate over bordet mens vi forsikret oss om at brusstanden i glassene var identisk. Om en hadde en millimeter høyere brusnivå enn de andre, måtte ulikheten straks utjevnes. Merkelig nok, hver gang en sosialist uttaler seg om verdien av “rettferdighet” kommer jeg barnsdommens selskaper i… Read more »

Andy
Andy
9 years ago

Det er mulig jeg er kynisk når jeg mistenker at både Venstres og SVs stadige gnåling om å gi stemmerett til 16-åringer skyldes at det er nettopp i denne aldersgruppen at de to desperate partiene har lettest for å luske til seg noen ekstrastemmer.

Det finnes INGEN gode grunner for å senke stemmerettsalderen!

Fra arkivet