Ukategorisert

Biblioteket utvider

Skattefinansierte bibliotek er ikke det de en gang var. Nå står også spill på menyen.

I alt 800 norske biblioteker får hver sin pakke på 16 norske dataspill for barn og unge for bruk til hjemlån, melder Kommunal Rapport.

Mens private aktører, som ikke har sugerør ned i en skattefinansiert kasse, må selge spill, kan offentlige bibliotek gi tilbud som private aktører kun drømmer om. Eller; private aktører kan også gi bort varer til kundene, men for de fleste vil det bety kroken på døra i løpet av kort tid.

Liberaleren mener det er uheldig at staten er aktør innen konkurranseutsatte område, fordi staten også er regulator og premissgiver for konkurransen. Biblioteket er et klassisk eksempel på usunn konkurranse!

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
öyvinds
9 years ago

Det aner meg at du ikke har tenkt så veldig langt før du skrev dette her.

Har du hørt om INNKJØPSORDNINGEN?

Private aktører FÅR sugerør ned i statskassen ved at biblioteken gir bort spillene deres, på samme måte som «forfattere» får sugerør ned i statskassen ved at bibliotekene deres lar folk lese bøkene deres gratis.

1) Utgi en bok.
2) Trykk opp 1010 eksemplarer.
3) Staten kjøper via innkjøpsordningen 1000 eksemplarer.
4) Gi bort 10 eksemplarer til venner og kjente
5) ???
6) Du er nå «forfatter». PROFIT.

öyvinds
9 years ago

Jeg er prinsipielt enig. I realiteten blir det nok slik at de få spillene folkebiblioteket kommer til å tilby neppe blir lånt av noen, og det vil utgjøre null konkurranse. Det har mer med at ett dataspill, i motsetning til en bok, ikke er særlig attraktivt ett halvår etter utgivelse (spør barna dine). De som lager spill, og særlig de som lager dårlige spill, vil nå kunne gni seg i hendene over inntektene denne nye innkjøpsordningen for spill gir dem…

Fra arkivet