Ukategorisert

Jeg har sendt epost til Slagsvold Vedum om pelssubsidier

I tråd med hva jeg skrev i Liberalerens artikkel om signalene fra den nye landbruksministeren om fortsatt støtte til pelsdyrnæringen, har jeg skrevet en epostmelding til Trygve Slagsvold Vedum om at han ikke har min støtte til å bruke mine skattepenger på dyreplageri.

Jeg sendte denne epostmeldingen til statsråden:

«Til landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum!

Gratulerer med utnevnelsen til ny landbruks- og matminister!

Jeg har lest i VG at du ønsker å opprettholdte pelsdyrnæringen. Enhver næring eller bedrift beviser sin evne til å eksistere ved at bedriften har større inntekter enn utgifter. Hvis bedriften må ha overføringer over statsbudsjettet (subsidier) for å opprettholde driften, viser den at den ikke har evnen til å overleve.

Subsidier holder liv i næringer og bedrifter som ikke klarer å overleve ved egen hjelp. Dette betyr at man hindrer nødvendig omstilling, og bevarer en nærings- og bedriftsstruktur som ikke har livets rett.

Subsidier til bedrifter og næringer betyr også at jeg som skattebetaler er med på å betale for produkter og tjenester jeg ikke kjøper. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal betale for at andre skal gå med pelsplagg. De som ønsker å betale for klær av pels fra oppdrettsvirksomhet bør betale hele regningen for slike klær av egen lomme.

Jeg ønsker ikke at mine skattepenger skal brukes for å holde liv i en næring som aler opp og holder liv i dyr til den dagen pelsen deres gjør det greit å drepe dem. Jeg anser også at dèt å ale opp dyr og holde dem i bur kun for pelsens skyld er rent dyreplageri. Og jeg ønsker ikke at mine skattepenger skal brukes til dyreplageri.

Derfor ber jeg om at subsidiering av pelsdyrnæringen opphører.

Hvis pels er attraktivt nok for forbrukerne, vil pelsdyrnæringen kunne klare seg uten mine skattepenger.

Avventer positivt svar fra deg.

Mvh. Per Aage Pleym Christensen»

Du kan også sende epost til Slagsvold Vedum, på denne epostadressen:

postmottak at lmd.dep.no

Mest lest

Arrangementer