Ukategorisert

Høyres proteksjonistiske landbrukspolitikk

Det er slike utspill som gjør at liberalister er skeptiske til Høyre.

At Høyre ikke skiller seg mye fra Arbeiderpartiet er godt kjent. Det gjør likevel vondt når sentrale høyrepolitikere fronter en politikk som for eksempel gir afrikansk sult.

Det er Høyres Svein Flåtten som forteller, ifølge Hoyre.no, at støtten til landbruket vil videreføres dersom Høyre kommer i regjeringsposisjon.

Høyre bør fronte store kutt i subsidiene og mer frihandel. Farvel til proteksjonismen vil være solidaritet i praksis!

Vi trenger ikke en ny regjering som fører rødgrønn politikk!

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
9 years ago

Den relasjonen der (mellom sult i Afrika og norsk landbrukspolitikk) er heller tynn. Når USA dumper billig ris på det afrikanske markedet har det store konsekvenser der, men hva har dette norsk landbrukspolitikk å gjøre? Det er greit å være uenig, men mer solid argumentasjon hadde gjort seg.

Herman
Herman
9 years ago

Koseliberaleren vil rasere norsk landbruk og ha fri innvandring. Høres ut som en oppskrift på en fremtidig katastrofe. Men hva kan en forvente fra en koseliberaler som lever i sin egen verden på Nordkapp?

Konrad
9 years ago

Jeg har lest bakgrunnsstoffet og kjenner argumentasjon, og den støtter ikke påstanden om at Ap/Hs landbrukspolitikk gir sult i afrika. Relasjonen er rett og slett for tynn (syltynn) til å bruke en slik retorikk. Jeg har store problemer med å se hvordan subsidiert eksport av noen tonn Jarlsberg til USA ødelegger matmarkedet i Afrika.

Konrad
9 years ago

PS: Det er de store jordbrukslandene (som USA, Canada og Brasil) som påvirker de afrikanske matmarkedet.

Fra arkivet