Ukategorisert

Hva slags politikere har vi?

Det er fremskrittspartipolitikeren Erlend Wiborg som stiller spørsmålet i en bloggpost på Politisk.no.

Det er helt vanlige mennesker, riktig nok med ulik partitilhørighet, som er politikere. Det betyr at de styrer en stor del av våre liv, til tross for at det ikke finnes supermenn eller superkvinner i det politiske sirkuset. Wiborg tar frem saker som setter rødgrønne politikere i dårlig lys, men lignende bloggposter er det mulig å skrive helt uavhengig av hvem som sitter i regjeringskontorene eller hvem som har flertallet på Stortinget.

Skribenten husker godt Samarbeidsregjeringen med Høyre, KrF og Venstre. Det var en regjering som var nesten like irriterende som dagens forbudsregjering.

Så lenge politikerne kan krenke eiendomsrettigheter vil det være mulig å kritisere håpløse politikere som foretar mislykkede prioriteringer. Det er én av de viktigste grunnene til at liberalister ønsker at politikerne skal ha så lite makt som overhode mulig. En liten stat betyr mer frihet og ansvar til hver enkelt borger.

Tags:

Mest lest

Arrangementer