Ukategorisert

Trine med gode grunner til å skifte regjering

Ett av punktene til Trine Skei Grande er å reversere innføring av datalagringsdirektivet.

Hvor realistisk det er, er usikkert. Høyre har sammen med Arbeiderpartiet sørget for DLD-flertall på Stortinget og Høyre kommer til å være en del av en eventuell ny regjering etter valget i 2013.

Det er også andre gode punkt på Venstre-listen, punkt liberalister kan være enige i. Men, et stort men, ikke alt Venstre-lederen presenterer vil falle i smak hos oss som ønsker et systemskifte.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
9 years ago

OK. Punkt for punkt: 1) Greit nok å ville øke forskningsinnsats, men hvorfor ikke ved å la forskning og utdanning lønne seg? Hvorfor gjennom byråkratiske og politiserte tilskudds- og skatterefusjons-ordninger? 2) Det må da vel være viktigere å sørge for / kontrollere at lærerne kan stoffet de underviser i, enn den formelle lengden på utdannelsen deres. 3) Hvorfor avskaffe? Det er ikke et problem at f.eks. en vikar er ufaglært. Problemet oppstår når det blir for mange ufaglærte. (En ufaglært vikar er tross alt (forhåpentlig) bedre enn ingen lærer). 4) Greit, men hva skal disse kravene bestå i? Punktet er… Read more »

Anonym
Anonym
9 years ago

Så fort høyresiden kommer i regjering kommer de til å kjempe for å opprettholde DLD og kanskje utvide det.

Eneste grunnen til at de har vært mot det er fordi de er i opposisjon og da lønner det seg rent politisk å spille på enhver bølge som kan stille de sittende i et negativt lys.

Jeg spiller kanskje djevelens advokat nå, men det beste eksempelet på at jeg desverre antakelig har rett er at det er akkurat dette som skjer i Storbritannia akkurat nå, de samme som i opposisjon var mot nettopp dette foreslår nå noe ennå verre: http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-18434112

Fra arkivet