Ukategorisert

Rotevatn forfekter ikke Venstre-politikk

Ungdomslederen fikk klar beskjed av enkelte på Venstres gruppe på Facebook.com.

De som tror Norge vil bli snudd på hodet etter valget i 2013 dersom Venstre er i en eventuell ny regjering, tar feil. I Venstre er det altfor mange formyndere. Eller; det er formynderne som er i flertall i partiet som omtaler seg selv som liberalt. Sist Venstre var i regjering, i Samarbeidsregjeringen sammen med Høyre og KrF, var Norge langt fra et liberalt eldorado. Irritasjonen mot Samarbeidsregjeringen var omtrent like stor som irritasjonen er mot dagens forbudsregjering.

I dag kom Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre, med en befriende ja-liste, ja til alt fra vin i butikk til aktiv dødshjelp. Det gikk noen timer og erfarne Venstre-politikere våknet, blant annet Marit Foss Sundseth som meldte seg inn i Unge Venstre for over 30 år siden.

Sundseth har postet følgende innlegg på Facebook.com:
«Enn om folk trur at Rotevatn forfektar Venstre-politikk? Han sit jo i sentralstyre og meir til.

Dei fleste av desse slagorda set valfridomen til sterke oppegåande menneske over omsynet til dei svakaste.

Kan nokon ansvarlege roe oss sosialliberale, og ramse opp punkta moderpartiet ikkje er samde i?»

Innlegget har skapt debatt. I skrivende stund er det 72 svar under innlegget som Sundseth postet.

Det er lett å bli glad i Sveinung Rotevatn og den liberale delen av Venstre, men det er slett ikke alle som setter frihet like høyt som ungdomslederen.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sindre
Sindre
9 years ago

Omlag halvparten av Rotevatns forslag er Venstre-politikk. Enten er det allerede i programmet, eller så har landsstyret vedtatt uttalelse om det. Flere av de som har kommet med innvendinger var tydeligvis ikke klar over det.

2J (@2reJohnsen)
9 years ago

«Dei fleste av desse slagorda set valfridomen til sterke oppegåande menneske over omsynet til dei svakaste. Kan nokon ansvarlege roe oss sosialliberale, og ramse opp punkta moderpartiet ikkje er samde i?» Og med disse ordene beviser Sundseth at han er en ren formynder som vil diktere enkeltmenneskers liv fordi noen ikke er sterke nok til å styre seg. Derfor skal alle og enhver straffes. Og dette har vært rådende mentalitet i alle norske partier i for lang tid, men kun på enkelte områder. Dessuten er det dårlig argumentasjon det han bedriver. Det er ikke snakk om å la mennesker overlates… Read more »

Marit Foss Sundseth
Marit Foss Sundseth
9 years ago

Hei 2J
For det første er det fint om du omtaler meg med hun (Marit er som regel…)
For det andre er det litt dumt å ta enkeltsetninger ut fra en lang diskusjon mellom Venstre-folk, der debatten er holdt i en vennskapelig tone til tross for uenighet.
For det tredje; hvilket parti tilhører du?
mvh Marit

Andy
Andy
9 years ago

Mange bra saker der, og ikke så mye å være uenig i. Dessverre er det nok få av sakene som kan regne med flertall i løpet av de nærmeste stortingsperiodene, men det er en god start.

Boye Bjerkholt
Boye Bjerkholt
9 years ago

Ikke alt som står i Sveinung Rotevatns opplisting av forbud man vil til livs er vedtatt Venstre-politikk. Men mye av det er det. Og resten kan, og bør, bli det.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Det bør ikke komme som noen overraskelse at formyndermennesker gjerne har det med å skyve «de svake» foran seg, og gjør det i egen vinnings hensikt. Uten «de svake», som man kan bruke som unnskyldning for å sjefe over andre, blir det mindre makt til politikerne. Og blir det mindre makt til politikerne, blir det uvegerlig mindre bruk for dem. Da må de skaffe seg et ærlig arbeide uten gullkantede pensjonsordninger og andre skattefinansierte frynsegoder. Undertegnede er kanskje ikke 100 % enig i alle forslagene Unge Venstre-lederen fremmer, men det er i denne sammenheng uvesentlig. Unge Venstre har pr nå… Read more »

trackback
9 years ago

[…] vil også være med og leke. Enkelte Venstre-medlemmer har reagert på det de har oppfattet som Rotevatns og Unge Venstres hodeløse liberalisme; teori-onani uten rot […]

Fra arkivet