Ukategorisert

Prisen er for høy

Det er for kostbart å ta førerkort i Norge. Derfor gir mange blaffen og kjører uten.

P4 meldte i dag at veldig mange kjører uten lappen. Utrykkingspolitiet (UP) ga 13 500 bøter for dette forholdet i fjor. Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) mener det er uholdbart at så mange kjører uten førerkort. Han vil ta saken opp med regjeringen.

I vinter gjorde Dagbladet undersøkelser om hvor kostbart det er å gjennomføre førerkortopplæring i Norge. Undersøkelsen viste at det norske førerkortet er blant det dyreste i verden. Dersom politikerne vil kan opplæringssystemet forenkles. Det er mulig å redusere antall obligatoriske timer drastisk og det kan være en fordel å senke avgiftene knyttet til bil for kjøreskolene. Lavere pris vil medføre at flere gjennomfører kjøreopplæringen!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Det er ikke bare fordi det er så dyrt. Det er også folk som har fått inndratt førerkortet eller av forskjellige årsaker ikke kan ta lappen (manglende «edruelighet» f.eks.) som rett og slett gir blaffen og kjører.

Fra arkivet