Ukategorisert

Prisen er for høy

Det er for kostbart å ta førerkort i Norge. Derfor gir mange blaffen og kjører uten.

P4 meldte i dag at veldig mange kjører uten lappen. Utrykkingspolitiet (UP) ga 13 500 bøter for dette forholdet i fjor. Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) mener det er uholdbart at så mange kjører uten førerkort. Han vil ta saken opp med regjeringen.

I vinter gjorde Dagbladet undersøkelser om hvor kostbart det er å gjennomføre førerkortopplæring i Norge. Undersøkelsen viste at det norske førerkortet er blant det dyreste i verden. Dersom politikerne vil kan opplæringssystemet forenkles. Det er mulig å redusere antall obligatoriske timer drastisk og det kan være en fordel å senke avgiftene knyttet til bil for kjøreskolene. Lavere pris vil medføre at flere gjennomfører kjøreopplæringen!

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
8 years ago

Det er ikke bare fordi det er så dyrt. Det er også folk som har fått inndratt førerkortet eller av forskjellige årsaker ikke kan ta lappen (manglende “edruelighet” f.eks.) som rett og slett gir blaffen og kjører.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
    Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
  • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
    Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
  • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
    Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.