Ukategorisert

Prisen er for høy

Det er for kostbart å ta førerkort i Norge. Derfor gir mange blaffen og kjører uten.

P4 meldte i dag at veldig mange kjører uten lappen. Utrykkingspolitiet (UP) ga 13 500 bøter for dette forholdet i fjor. Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) mener det er uholdbart at så mange kjører uten førerkort. Han vil ta saken opp med regjeringen.

I vinter gjorde Dagbladet undersøkelser om hvor kostbart det er å gjennomføre førerkortopplæring i Norge. Undersøkelsen viste at det norske førerkortet er blant det dyreste i verden. Dersom politikerne vil kan opplæringssystemet forenkles. Det er mulig å redusere antall obligatoriske timer drastisk og det kan være en fordel å senke avgiftene knyttet til bil for kjøreskolene. Lavere pris vil medføre at flere gjennomfører kjøreopplæringen!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer