Ukategorisert

Solarium

Fra i dag av, altså søndag 1. juli, er det 18-årsgrense for å ta solarium.

Forbudsregjeringen sørget for at vedtaket ble fattet i 2011, men i dag trådte det i kraft. Årsaken, ifølge pressemeldingen publisert på Regjeringen.no, er at solarium øker farene for kreft. Disse farene er fortsatt tilstede selv om det nå er 18-årsgrense på denne aktiviteten.

16-åringene er gammel nok til å velge utdanning og gammel nok til å få barn, men for ung til å ta solarium. Dette forbudet henger ikke på greip!

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Øyvind Treider Olsen
Øyvind Treider Olsen
9 years ago

Få forbud gjør det.

Arild Holta
9 years ago

Har lest at det tyder på at de fleste vil ikke kunne få kreft av “overdreven” soling. Det skal være genetisk betinget og gjelde et lite mindretall. I så fall er det en lov som for de fleste er fullstendig unødvendig. I tillegg kommer at en viktig kilde til D vitamin forsvinner for barn og ungdom med mørk hud som ikke nyttiggjør seg vår svake sol i den grad vi lyshudede gjør.

Det er lenge siden kontrollpolitikken i Norge ble et stort samfunnsproblem.

Mest lest

Fra arkivet