Ukategorisert

FrP-kamp mot TV-skatten

Fremskrittspartiet må ikke hvile før TV-skatten, altså kringkastingsavgiften, er avskaffet.

Det er Øyvind Korsberg, mediepolitisk talsmann i FrP, som i portalen til TV2.no påpeker at tiden er moden for å avskaffe lisensen, også kalt TV-skatten av liberalister. Korsberg kommer som vanlig med gode argument og gode poeng i debatten om NRK.

Det er Stortinget som fastsetter nivået på kringkastingsavgiften. I år er regningen 2580,12 kroner for alle som har fjernsynsmottaker. 2580,12 i en ren TV-skatt er faktisk mye penger!

Det er et betydelig mindretall på Stortinget som ønsker å bake NRK-utgiftene inn i statsbudsjettet og dermed fjerne lisensen, men det betyr å videreføre en urettferdig ordning. Ingen, absolutt ingen, bør betale for NRK dersom de ikke benytter tilbudene NRK gir.

Statens rolle må være som regulator og lovgiver. Staten skal ikke være en aktør på markedet.

Mest lest

Arrangementer