Ukategorisert

FrP-kamp mot TV-skatten

Fremskrittspartiet må ikke hvile før TV-skatten, altså kringkastingsavgiften, er avskaffet.

Det er Øyvind Korsberg, mediepolitisk talsmann i FrP, som i portalen til TV2.no påpeker at tiden er moden for å avskaffe lisensen, også kalt TV-skatten av liberalister. Korsberg kommer som vanlig med gode argument og gode poeng i debatten om NRK.

Det er Stortinget som fastsetter nivået på kringkastingsavgiften. I år er regningen 2580,12 kroner for alle som har fjernsynsmottaker. 2580,12 i en ren TV-skatt er faktisk mye penger!

Det er et betydelig mindretall på Stortinget som ønsker å bake NRK-utgiftene inn i statsbudsjettet og dermed fjerne lisensen, men det betyr å videreføre en urettferdig ordning. Ingen, absolutt ingen, bør betale for NRK dersom de ikke benytter tilbudene NRK gir.

Statens rolle må være som regulator og lovgiver. Staten skal ikke være en aktør på markedet.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
George Gooding
9 years ago

«Ingen, absolutt ingen, bør betale for NRK dersom de ikke benytter tilbudene NRK gir.» I og med at NRKs tjenester er universelt tilgjengelig for nordmenn er dette omtrent umulig. Radio, TV, innholdsproduksjon, nyheter – NRKs bedrifter er inne i livene til alle nordmenn på en eller annen måte gjennom året. Akkurat derfor bør tilbudet finansieres over statsbudsjettet, slik som alle andre universelle tilbud som er finansiert av borgerene. «Statens rolle må være som regulator og lovgiver. Staten skal ikke være en aktør på markedet.» Uenig. Staten bør, som i USA, i det minste garantere et visst minstetilbud slik at man… Read more »

b
b
9 years ago

Så lenge NRK skal være en tvangskanal er lisens faktisk den beste løsningen. På denne måten kan man klart og tydelig se hva man personlig betaler for en offentlig tjeneste. I tillegg er det en upopulær skatt, noe som gjør at politikere ikke tør å øke den for mye. Disse fordelene forsvinner hvis man baker den inn i statsbudsjettet. Som kjent er det mange som tror at alt som finansieres gjennom statsbudsjettet er gratis. Jeg skulle faktisk ønske at vi hadde hatt flere slike skatter på forskjellige offentlige tjenester. Det er bare flott at folk får se hva «gratis tjenester»… Read more »

George Gooding
9 years ago

b, det du nevner gjelder ikke NRK spesielt, så å velge en dårligere, mer usosial løsning fordi man vil gjøre NRK mer upopulær er bare et ledd i kampen Frp har tapt for lengst.

Støtter dog forslaget om å synliggjøre det skatten man betaler går til, på generelt grunnlag. Man kunne f. eks. fått en oversikt sammen med selvangivelsen.

andré
andré
9 years ago

Jeg ser aldri på NRK (ikke hjemme hos meg selv i hvert fall), og radio kanskje 5 timer i året. Det er hårreisende at jeg, som ikke bader i penger heller, skal betale for noe jeg ikke bruker (og uansett er prisen sykt høy i forhold til forbruket mitt). Problemet her er tvangen. De kan gjøre som andre, finansiere med reklame. Jeg mener samtlige offentlige tjenester bør fases ut, men alt som har med underholdning å gjøre bør bare kuttes på flekken. Det går HELT fint. Alle skjønner at det er galt når mafiaen presser folk til å betale for… Read more »

Fra arkivet