Ukategorisert

Politiet har virkemidlene

Politivedtektene for Oslo kommune gir Oslo-politiet virkemidler for å være tøffere mot personer som har bygget leir i Oslo.

Det er debatt om tigging og romfolket i Oslo. Politikerne, og spesielt fremskrittspartipolitikere, kaller deler av forslagene som er fremmet for dille dalle-politikk. FrPs Mazyar Keshvari bruker et fargerikt språk for å utnytte situasjonen til FrPs fordel.

Det er liten tvil om at politiet har en del virkemidler i Oslo. Politivedtektene, spesielt § 2-1 og § 2-4 bør kunne benyttes.

Tigging bør være tillatt
Tigging bør i mange tilfeller være unødvendig, men ikke ulovlig. Utspillene kommer nå fordi synlig tigging har økt i omfang, og at vinningskriminaliteten visstnok har økt samtidig, ifølge Oslo politidistrikt.

FrP, Høyre og politiet mener tigging bør være forbudt, uten at et forbud er definert spesielt godt. Skal det være lov å be om penger via brev og e-post, men ulovlig at utlendinger ber om penger på Karl Johan?

Tigging var forholdsvis uproblematisk så lenge det var norske tiggere som satt på gata og ba om småpenger. Når tiggerne fra Romania kom ble det verre. Småpenger ble fort en månedslønn for de fattige, selv når organisatorene hadde fått sitt. God fordelingspolitikk, altså rike nordmenn gir til fattige utlendinger helt frivillig, ødelegger tydeligvis det som mange mener er idylliske Oslo.

Det er ikke tigging som er problemet, men aggressiviteten en del legger i tiggingen. Ingen har rett til å true, plage, trakassere eller stjele fra andre og dette er allerede forbudt i Norge. Politiet har mer enn nok lovhjemler til å håndtere ulovligheter.

La tigging være lov og la det opp til hver enkelt av oss om vi vil gi penger til fattige som ber om en slant.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer