Ukategorisert

Meningsløst med et forbud

Det er så mange argument mot et totalforbud, at det er merkelig at toppene i Norges Fotballforbund vurderer forbudslinjen.

Det er Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, som sier til VG at forbundet vurderer totalforbud på alt av gambling og oddsspill for fotballspillere. Det er et så radikalt forslag, at medlemmene i fotballforbundet må være våken. Blir et sånt forslag fremmet, bør majoriteten sørge for at forslaget ikke får flertall.

Det er umulig å overholde et totalforbud, noe dagens regelverk allerede viser klart og tydelig. Fotballspillerne og lederne, altså medlemmer av Norges Fotballforbund, vil kunne spille på kamper blant annet gjennom andre, uten at dette blir kjent i fotballfamilien. At enkeltmennesker som tilfeldig har fotball som jobb eller hobby bruker noen kroner på gambling, er helt uproblematisk. Å levere inn en tippe- og oddskupong må aldri bli ulovlig!

Med dagens sosialdemokratiske politikk er Norges Fotballforbund helt avhengig av spillemidler for å bygge anlegg. Dersom medlemmene i fotballfamilien ikke får bruke penger på veddemål, vil det redusere overskuddet til Norsk Tipping drastisk. Redusert overskudd i det statlige selskapet vil bety mindre penger til idrett og kultur. Mindre penger til idrett og kultur betyr også mindre penger til alle leddene i Norges Fotballforbund. Et forbud er tap-tap-situasjon og det er fullstendig uforståelig at fotballtoppene vurderer forbudslinjen.

Holdninger
Kjetil Siem bør heller iverksette holdningskampanjer i egen organisasjon med enda større fokus på fair play. Medlemmene i fotballforbundet er vanlige mennesker og vanlige mennesker har sans for god og sunn konkurranse på fotballbanen.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
    Bøker gir kunnskap og inspirasjon. De kan utfordre og bekrefte. Det er en sann glede å oppdage en god bok.
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.