Ukategorisert

Nytt angrep på ytringsfriheten

Blå Kors ber om redusert ytringsfrihet. Å ta alkohol inn i Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten, vil bety dårligere forbrukerveiledning.

«Vi har de siste årene gjentatte ganger forsøkt å rette oppmerksomhet rundt medienes massive dekning av alkohol, som vi mener er så omfattende i form og innhold at det i praksis utraderer reklameforbudet.» Det skriver Blå Kors i et brev til Norsk presseforbund, ifølge Vårt Land.

Dersom alkoholrelaterte artikler, for eksempel vinspalter, er godt stoff for leserne, vil det være vanskelig for mange redaktører å utelukke stoffet. Redaksjonene er nødt til å ha fornøyde lesere for å selge aviser og nettsider. Gode anbefalinger på vin, øl, filmer, musikk og spill, er uten tvil artikler mange lesere setter pris på. Høye lesertall gir inntekter!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer