Ukategorisert

Gode liberale tanker i nord

Finnmark Unge Høyre ønsker en ny narkotikapolitikk. Det er en fryd å lese pressemeldingen som er signert Hanna Bakke-Jensen, dattera til stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen.

Pressemeldingen fra Finnmark Unge Høyre:
«Dagens narkotikapolitikk fører til flere overdoser og større avhengighet, mener Finnmark Unge Høyre. De krever en mer human narkotikapolitikk.

I helgen ble Finnmark Unge Høyres generalforsamling avholdt i Kirkenes. Der markerte ungdomspolitikerne sin holdning mot dagens narkotikalovgivning.

–Norge har flest overdosedødsfall per innbygger i hele Europa. Det er på tide å innrømme at forbudslinjen har feilet og at vi må innføre en politikk som vi vet fungerer, sier leder Hanna Bakke-Jensen.

Hun peker på at land som blant annet England, Spania, Tyskland og Nederland for lengst har liberalisert narkotikalovgivningen. Dette har ført til mindre bruk av narkotiske stoffer generelt sett og dermed færre overdosedødsfall.

I tillegg peker Finnmark Unge Høyre på at rusavhengige må få tilbud om avrusning dersom de er motiverte for behandling. Kapasiteten må dermed økes for å styrke rusomsorgen, mener de.

–I dag er ventetiden alt for lang, noen steder opp mot seks måneder. Dette er uholdbart. I tillegg må ressurser må tilføres – gjerne gjennom privatisering, sier Bakke-Jensen.».

Hanna Bakke-Jensen ønsker en ny narkotikapolitikk.

Tags:

Mest lest

Arrangementer