Notiser

Mikael Wiehe – artist uten manerer

Mikael Wiehe, den kjente svenske sterkt venstrevridde visesangeren, opptrådte på AUFs arrangement på Utøya igår. Og innledet med en sterk politisk tale – og et spark til Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt. Sistnevnte tilhører Høyres søsterparti Moderatarna. Wiehe sa: “Jag noterar att den svenska statsministern inte är på plats. Jag ska göra mitt bästa för att ersätta honom”. Men ingen internasjonale gjester var innbudt. Danmarks statsminister og det svenske Aps (Sosialdemokraterna) tidligere leder Mona Sahlin var innbudt nettopp fordi de tilhørte Aps søsterpartier. Hadde det kostet Wiehe noe å sjekke fakta med arrangøren før han slengte ut sine fornærmelser? Svenske Expressen har laget en liten sak på Wiehes utsagn.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
9 years ago

Viehe presterte å lire av seg ganske mye både usaklig og usmaklig. Men det er jo ikke helt uvanlig. Men han er såpass dyktig på fremføringen at de færreste legger merke til goddagmann-økseskaft-argumentasjonen.

Det var også påfallende hvordan Helle Thorning-Schmidt og flere andre sa som AP har gjort hele tiden, og prøvde å distansere angrepet fra AP og AUF, mens det i steden var “det norske folk” som var angrepet. NEI, det var ikke “det norske folk” som var målet eller som ble angrepet – det var spesifikt AP og AUF. AP er ikke synonymt med “det norske folk”!

norskgoy
9 years ago

Det er jo flere måter å se angrepet. Enten det styret han ville kaste, som var “de onde kommunistene” og som AP var de fremste representanter for, eller at de kun var et symbol på det samfunn han ville angripe “de onde multimarxistene” som han definerte rundhånet til sikkert 90%+ av befolkningen.

Mest lest

Fra arkivet

 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.