Ukategorisert

-Sannheten om ulykken på Cuba må frem

–Det er viktig at det internasjonale samfunn øver påtrykk på Cuba for å sikre at sannheten om ulykken søndag kommer frem, sier KrFs nestleder Dagrun Eriksen.

Etter den tragiske beskjeden om at leder for MCL, Oswaldo Payá, og leder for ungdomsorganisasjonen i MCL Harold Cepero , søndag omkom i en bilulykke på Cuba, har Dagrun Eriksen sendt et brev til utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Omstendighetene rundt ulykken er uklare
Bakgrunnen for brevet er at det gjennom utenlandske medier er kommet opplysninger om at omstendighetene rundt dødsulykken er uklare og at det kan være snakk om at bilen de satt i ble presset ut av veien. KrF tar selvsagt ikke stilling til disse påstandene, men understreker viktigheten av at saken etterforskes og at den fulle sannheten kommer frem.

I brevet ber Eriksen norske myndigheter gjøre det man kan for å forsikre seg om at ulykken og omstendighetene rundt den blir etterforsket og hendelsesforløpet klarlagt. -Når Cubas fremste opposisjonelle omkommer i en trafikkulykke, fortjener det cubanske folket svar på hva som har skjedd, understreker hun.

(Pressemelding fra KrF)

Tags:

Mest lest

Arrangementer