Notiser

Ja til homofile blodgivere

Ina Roll Spinnangr, leder i Trondheim Venstre, mener homofile må få gi blod, ifølge Adressa.no.

Debatten om homofile skal få gi blod har vart i mange år. Nå er tiden overmoden for at politikerne avvikler en merkelig diskriminering.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
9 years ago

Galskap. En vil altså øke risikoen for at pasienter (som er svake fra før) skal utsettes for potensiell smitte. Det er det seksuelle nettverket, og prevalens av smitte i gruppen, som er grunnlaget for utestengelse av grupper. Siden en vet at homser som hetro juger eller pynter på sannheten, må en altså statistisk sile ut grupper som er i en risiko for å smitte. En kan ikke gjøre denne utsiling i etterkant. Ingen som påstår at hetro ikke kan utgjøre den samme faren. Men nå er 30% av nysmittede av HIV i dette landet i den homofile gruppen. Tar man… Read more »

Andy
Andy
9 years ago

Det vitner om en ganske fundamental kortslutning når man presterer å gjøre spørsmålet om blodgivning til en diskrimineringssak! La det være helt klart: Det er ikke, har aldri vært, og vil aldri bli, noen menneskerett å få sirkulere sitt blod i et annet menneskes kropp! Dette har ikke noe med diskriminering å gjøre! Man blir ikke diskriminert om man ikke får gi blod! Hensynet til pasienten er det som holdes i fokus. Ikke hensynet til den potensielle giveren. Homofile er som norskgoy påpeker «utestengt» nettopp pga en viss forhøyd riskio for smitte, ikke bare av HIV og hepatitt, men også… Read more »

norskgoy
9 years ago

Så hvordan skal BMS minske risikoen for overføringssmitte når man åpner opp for gruppen homofile? Matematisk vil den selvsagt øke, uansett om man mener gruppetenkning er dumt og noe naturen egentlig ikke mener.

Rent bortsett fra å tenke i prinsipprytteri.

norskgoy
9 years ago

Det er klin umulig å gjøre dette til kun et individspørsmål. Folk juger, forskjønner eller utelater deler av sannhet. Homo som hetro. Dette er man fullstendig klar over. Og da er man over på statistikk igjen. Når en gruppe av befolkningen har en ekstremt forhøyet risiko for blodsmitte, vil det være galskap å basere livet til andre mennesker til, eller min eller din, sannferdighet eller ei. Barriere en er altså tester, som er en barriere på individnivå. Men siden testene, i sin natur, har vinduperioder der de ikke klarer å detektere smitte selv om man er smittebærer medfører det enkle… Read more »

norskgoy
9 years ago

*hetro har så ekstrem mye mindre prevalens..

Fra arkivet