Ukategorisert

Bør ikke bli straffet for rasisme!

Det er når de mest ufyselige meninger kan ytres at ytringsfriheten er mest verdifull.

Vestfinnmark politidistrikt vurderer akkurat nå å etterforske Per Egil Eira, etter at han kom med en ufyselig tirade mot romfolket på Facebook.com.

–For min del kan det derre idiot­romfolket bli kasta på havet og bedt om å bli svømme tilbake. Eller så skulle jeg ønske at noen snitter de opp i småbiter og bruker de som hundefor, skal Eira ha skrevet i en Facebook-gruppe.

Nordlys omtalte saken og førstestatsadvokat Lars Fause merket seg den. I går ba han Vestfinnmark politidistrikt vurdere etterforskning av Eira for brudd på rasismeparagrafen.

–På bakgrunn av oppslaget i avisa Nordlys har jeg bedt politimesteren i Vestfinnmark vurdere om det er grunnlag for å iverksette etterforskning etter straffelovens paragraf 135a, altså rasismeparagrafen. Jeg forventer at de følger opp henvendelsen, sier Fause til Nordlys.

At holdninger som faktisk eksisterer kommer frem i lyset gjennom offentlige debatter, er helt nødvendig for å kunne debattere grunnlaget for holdningene. Ytringsfriheten er mye mer verdifull enn rasismeparagrafen!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer