Ukategorisert

SV ønsker skattefinansiert tannhelsetjenester

Skattefinansiert tannhelse vil bety økt skatt for borgerne. Dersom det ikke skal bli økt skatt må politikerne foreta prioriteringer innenfor kjente rammer.

SV ønsker tannhelsetjenester inn under det offentlige helsetilbudet og partiet vil gjeninnføre prisreguleringen, ifølge Klassekampen. Partiet ønsker et tak på 2 500 kroner, ifølge artikkelen.

Skattefinansiert tannhelse vil ikke gjøre tannhelsen rimeligere, men kostnadene fordeles på alle som betaler skatter og avgifter. Det betyr at de som har tatt vare på tennene, må betale deler av regningen for oss som har vært litt mer sløve med tannhygienen.

Tannhelse bør være privat ansvar!

Det er mulig å gjøre tannhelsetjenesten rimeligere for brukerne, men da må politikerne liberalisere en del lover og forskrifter. Viljen til å gjøre slike grep er ikke tilstede i rødgrønne Norge.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
George Gooding
9 years ago

Jeg skjønner ikke helt hvorfor tennene skal havne utenfor det offentlige helsetilbudet, egentlig. Helt standard tannsjekk burde iallfall havne under dette, men ikke noe som helst som lukter estetisk behandling, selvfølgelig.

Petter Johansen
Petter Johansen
9 years ago

Offentlig og privat tannhelse har gode og dårlige sider. Den offentlige sliter med trange budsjetter. Barna våre lider av dette. De får dårlige kontroller og mange får tannlegeskrekk pga offentlig tidsklemme.
Offentlig tannhelse til alle gir antakelig køer og ineffektiv helsehjelp- se bare på samfunnet ellers.

Fra arkivet