Ukategorisert

Lippestad gjør det sentrale FpUere burde gjort

Torsdag kveld fikk partileder Siv Jensen mye mediedekning for forslaget, et forslag hun lanserte på FpUs sommerleir, om å stoppe tiggere på grensen til Norge.

Hun sammenlignet tiggerne med blant annet hooligans, noe som kommer godt fram i TV2-artikkelen. En dårlig sammenligning ettersom tigging ikke er ulovlig. Tvert imot bør tigging være greit og aggressiv tigging har politiet virkemiddel mot uten nye vedtak på Stortinget. Det er allerede ulovlig å true, plage, trakassere eller stjele fra andre.

Natt til fredag publiserte advokat Geir Lippestad en melding på Twitter.com, en melding som egentlig burde kommet fra liberalister som er på FpUs sommerleir.

— Kjennetegnet på rettsstaten er at vi ser og vurderer enkeltmenneske ikke folkegrupper. Stoppe romfolk på grensen er mot alt vi stolte av, skrev Lippestad.

Vel talt!

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Håkon
Håkon
9 years ago

Det er helt klart at man skal vurdere enkeltmennesker. Likevel stopper vi Hoolegans.
Hvorfor det? De har ikke gjort noe galt! Trolig kommer de til å gjøre noe galt, men vi avviser dem som gruppe før de får mulighet til å gjøre noe galt.

Hvorfor har man ikke kritisert dette før?

Håkon
Håkon
9 years ago

Det som er saken er at man stanser folk på grensen ved mistanke om at de kommer til å gjøre noe galt.
Når du ser de siste måneders anmeldesesstatistikk og arrestasjonsstatistikk så er det klart at det er grupper som har kommet til Norge med en stor sansynlighet for kriminalitet.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Hvis Solvik hadde bemøyet seg til å være logisk og konsistent, hadde han da også kritisert stoppingen på grensa av folk som man etter internasjonalt samarbeid vet at sannsynligvis vil lage kvalm på fotballkamper også. Dette er like mye gruppetenkning som man kritiserer Jensen for. Men det er nå en gang «de godes» privilegium å operere med doble standarder.

Fra arkivet