Ukategorisert

God Liberalisme?

Snarere tvert imot, dette er god liberalisme, skriver Ståle Økland i kommentaren på Aftenbladet.no om å forby røyking på utekafeer.

Det er noen dilemmaer i Liberalisme. Røyk, lukt, lyd kan være tre ord som gir liberalister hodebry i forsvaret av frihetsideologien. I Liberalerens redaksjon mener vi at eiendomsrett er løsningen, også eiendomsretten til lufta.

Hvordan innføres eiendomsrett til luft? På samme måte som andre eiendomsrettigheter oppstår. Noen er først til mølla og tar i bruk et område. Vi antar at kafeen som Ståle Økland besøkte har eiendomsretten til området med uteservering. Eiendomsretten gir en soleklar rett til å bestemme over området. Dersom eieren tillater røyking på området, har gjestene lov til å nyte tobakk og sigaretter på utekafeen.

Å akseptere eiendomsrettighetene er god Liberalisme. Også når eieren bruker sin eiendom på måter vi misliker.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer