Ukategorisert

Stortingsrepresentant ber om boikott av Øyafestivalen

Peter N. Myhre (FrP) er ikke motstander av kultur, men han er skeptisk til Karpe Diem som i en tekst rapper om å brenne FpU-medlemmer.

Sangen Myhre tenker på, er trolig «Ok» fra albumet «Fire vegger» som kom ut i 2008. Sangen «Ok» er lagt ut på YouTube.com.

Myhre har publisert følgende kommentar på egen Facebook-vegg:

–Karpe Diem skal spille på Øyafestivalen. De oppfordrer til drap på medlemmer i Fremskrittspartiets Ungdom. Jeg oppfordrer derfor alle til å droppe Øyafestivalen i år. Politiske ekstremister fortjener ikke noe publikum.

Dersom arrangører ikke får publikummere med å booke det som Myhre kaller politiske ekstremister, vil antall oppdrag bli drastisk redusert for slike musikere. Dersom det blir færre oppdrag og lavere inntekt vil kulturpersonligheter bli tvunget til å endre fokus i musikk og tekster. Gjennom boikott kan musikkelskere tvinge Karpe Diem og andre popstjerner til å fokusere på noe annet enn vold i musikken.

Det er betryggende å ha stortingsrepresentanter som ønsker boikott istedenfor konkrete forslag som reduserer ytringsfriheten for personer som driver med ulike kulturuttrykk.

Øyafestivalen går av stabelen i perioden 7. til 11. august.

Peter N. Myhre er ikke den første i fremskrittsbevegelsen som reagerer. I begynnelsen av august skrev FpUeren Christer Kjølstad et godt innlegg på Dagbladet.no. I innlegget blir Karpe Diem satt på plass.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer