Ukategorisert

En verden uten landegrenser

Unge Venstre skal gjennomføre en kampanje som kan karakteriseres som vakker.

Ungdomsorganisasjonens fokus er på asyl, arbeidsinnvandring og integrering gjennom en nasjonal kampanje under slagordet «en verden uten landegrenser».

Noen sitat fra nettstedet til Unge Venstre som beskriver kampanjen:
–Retten til å søke lykken for seg og sine bør ikke være begrenset av hvor i verden man er født. Fri bevegelse over landegrenser er derfor en grunnleggende liberal verdi. Den kulturelle og økonomiske stimulansen innvandring fører med seg gjør samfunnet vårt sterkere, rikere og mer mangfoldig. Innvandring er både positivt og nødvendig for Norge.

–Det er avgjørende at vi viser solidaritet med forfulgte mennesker gjennom asyl- og flyktningpolitikken. Samtidig skal det ikke være nødvendig å være jaget av en diktator for å kunne komme til Norge. Det må også være plass for mennesker som kommer hit av egen fri vilje for å gjøre en innsats og søke lykken.

–Unge Venstre mener det er grunnleggende verdi å kunne søke lykken utenfor eget land, og vil gi oppholdstillatelse til alle som finner jobb i Norge.

–Asylsøknader må behandles raskere enn i dag, slik at asylsøkere slipper å sette livene sine på vent i år etter år.

–Det må også være mulig å bytte fra asylsøknad til arbeidsinnvandringssøknad uten å måtte forlate Norge. Dette vil gjøre behandlingene raskere og bedre forholdene for mennesker som kan få opphold på annet grunnlag enn asyl.

Unge Venstre, dette er fantastisk vakkert!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Men hva med alle dem som ikke har evnen til å skaffe seg eget utkomme, skal de av den grunn nektes retten til å søke lykken i det norske velferdssystem. Hjerterått!

Fra arkivet

 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?