Ukategorisert

FpU-formann vil ha bordeller

Martin Hem Høven, formann i Stavanger FpU, ønsker bordeller. Han slår et slag for ny politikk på nettstedet til Aftenbladet.

Det er Aftenbladets fokus på prostitusjon som har fått FpU-politikere til igjen å ta frem bordellsaken.

–På den måten kan vi ha god og streng kontroll mot menneskehandel. I tillegg vil det bli lettere å følge opp de som har behov for hjelp, sier Hem Høven til Aftenbladet.no og legger til:

–Da kan det bli mer attraktivt for alle parter å drive lovlig, og dette kan igjen føre til bedre vilkår for de prostituerte, samt minske omfanget av menneskehandel og aggressiv gateprostitusjon, sier han.

Det er ikke mange ulemper i det som Martin Hem Høven presenterer, bortsett fra at han ikke setter klare grenser for politikk. Slik skribenten tolker uttalelsene ønsker Høven et konsesjonssystem og konsesjoner er vanskelig å forsvare for liberalister.

Bordellvirksomhet kan organiseres på mange ulike måter, alt fra fri konkurranse til konsesjoner der bordellene må følge et strengt regelverk. Alle alternativene er bedre enn dagens system, selv om Liberaleren i utgangspunktet ønsker et system uten konsesjoner.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer