Ukategorisert

Et råttent forslag fra SU

SU med populisme! Forslag om dramatiske kutt i politikerlønningene er useriøst!

SVs ungdomsorganisasjon vil innføre en lovfestet makslønn for alle politikerne. Makslønnen for politikerne vil SU låse til gjennomsnittlig årslønn i Norge, ifølge Dagbladet.no.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at en gjennomsnittlig årslønn i Norge er på vel 440 000 kroner. Det betyr at de fleste av ordførerne, alle byrådene, fylkesrådene, stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene vil gå dramatisk ned i lønn om den sosialistiske gjengen får det som den vil. I tillegg kommer andre i politiske stillinger som rådgivere, statssekretærer osv.

Mye lavere lønn vil gi dårligere politisk rekruttering. Dersom færre vil satse på politikk kommer kvaliteten til å gå ned, og kvaliteten er i dag på et minimumsnivå. En fullstendig råtn tankegang fra de sosialistiske ungdommene.

La heller politikerne bli overflødige. Flytt makten tilbake til borgerne!

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Når en politisk karriere er så kort som den er er det bare rimelig at de får mer lønn enn andre.

flyfree
flyfree
9 years ago

Selve tanken klinger godt i mine ører, men som vanlig så angriper ikke sosialistene det virkelige problemet – at politikerne har for mye makt

Torbjørn Thue
9 years ago

Jeg mener politikere ikke burde ha lønn i det hele tatt. De kan ha vanlige jobber som alle andre og drive med politikk på fritide. Da får de mindre tid til å lage problemer. Ved å ha vanlige jobb blir de kanskje mer opptat av hvordan folks økonomi fungerer. De som lever av politikk blir enda mer opptatt av å bli gjennvalg for enhver pris og kanskje mindre opptatt av hva som er riktig. Det fører til mer populisme og en blind lojalitet til partiet. Tar man så hensyn til at de ikke tjener penger ved å prudsere noe folk… Read more »

Athox
Athox
9 years ago

Grunnen til at dette er en god ide er at politikere som gjør karriere som politiker er de dårligste politikerne. De som faktisk brenner for noe er de bedre. Det er mye bedre å bli politiker fordi du har noe du vil endre på, enn å bli politiker fordi du har lyst å bestemme. Karrierepolitikere vil si en ting og gjøre noe annet, fordi alt de bryr seg om er stemmer, sånn at de kan fortsette å tjene penger på å sitte der de sitter istedet for å faktisk ha en grunn til å være der. Dessuten er det ingenting… Read more »

Athox
Athox
9 years ago

Forøvrig har nasjonalforsamlinger utspilt sin rolle i internettalderen vi lever i.

Atle-A.
Atle-A.
9 years ago

Kanskje vi hadde fått inn politikere som virkelig blødde for politikken sin, istedenfor at de går inn for å hente ut millionlønninger, tilleggsgoder og flotte middager?
Dette kunne også gjelt rådgivere, spesialrådgivere og slikt.
Lønnsnivået er forkastlig.

Anonym
Anonym
9 years ago

Hadde det vært ulønnet hadde bare aristokrater kunnet bli politikere. Får å tiltrekke dyktige folk bør lønnen være god, men ikke så god at det er urimelig – det tror jeg kan lede til latskap og korrupsjon. 800 tusen til 1.3 mill er rimelig.

Andreas
Andreas
9 years ago

«Politiker» som begrep innbefatter jo ganske mange, og å si at ingen av de skal ha mer enn 440 tusen i lønn er noe unyansert. Jeg synes Jens er ubrukelig, og føler ikke han fortjener pengene mine. Samtidig så er jeg jo enig i at han har et visst ansvar, og at det ikke er urimelig å få den lønnen han gjør i en slik stilling. Da er det mer rimelig å stille spm rundt noen av de «vanlige» stortingspolitikerne som ikke utfører noen mer kompliserte oppgaver enn å stå opp om morgenen men likevel hanker inn pene lønninger, får… Read more »

Andy
Andy
9 years ago

Athox: Man blir ikke en god politiker av å brenne for en sak. Rent bortsett fra at selve saken kan være direkte dårlig/idiotisk/ødeleggende/whatever, ville det å velge folk på bakgrunn av engasjement alene gitt oss politikere med «one track minds». Politikere uten evne til å se helhet eller langsiktighet. Rent bortsett fra de praktiske vansker vi ville fått med å «plukke dem ut» 😉 Det har vært foreslått at politikere burde avlønnes med samme lønn som de hadde før de gikk inn i politikken. Det hadde faktisk gitt mening. Da blir man kvitt de som de som går til politikken… Read more »

Fra arkivet