Ukategorisert

Sullivan Foundation og Bill Clinton hvitvasker diktatur

Verdens lengst-regjerende diktator, i den afrikanske staten Ekvatorial-Guinea har invitert til et toppmøte om menneskerettigheter.

Den amerikanske Leon H. Sullivan Foundation organiserer toppmøtet. Blant stiftelsens ledere er USAs tidligere president Bill Clinton og USAs tidligere FN-ambassadør Andrew Young. Alex Gladstein fra Oslo Freedom Forum har skrevet en artikkel i World Policy Journal om den økende motstanden mot toppmøtet.

Under Oslo Freedom Forum 2012 møtte jeg Tutu Alicante fra nettopp Ekvatorial-Guinea. Han var en av talerne på OFF, og snakket om sin kamp mot kleptokratiet til diktatoren, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo. Jeg skrev denne artikkelen efter Alicantes tale.

Les også Aftenpostens artikkel om toppmøtet.

Mest lest

Arrangementer