Ukategorisert

Kan drøye litt før vi får lavere stemmerettsalder

Alle partilederne på Stortinget vil ha skattepenger fra ungdommer, men kun et lite mindretall vil at ungdommer skal få bestemme hva pengene skal brukes til.

På slutten av ettermiddagens debatt mellom partilederne på TV2, ble politikerne spurt om de vil ha redusert stemmerettsalder i Norge.

Kun SV-lederen og Venstre-lederen ga beskjed om at de ønsker seg en stemmerettsalder på 16 år. Det betyr at Audun Lysbakken og Trine Skei Grande er sørgelig alene om å ville utvide demokratiet.

Ved kommunevalget i fjor ble det gjennomført forsøk i utvalgte kommuner med stemmerettsalder på 16 år. Forsøket var vellykket og flere rødgrønne politikere har i ulike medier vært positive til å endre stemmerettsalderen. Arbeiderpartiet og Senterpartiet ga ikke slike positive signaler under høstens første partilederdebatt.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.