Ukategorisert

Reaksjoner mot Djuvik

FrP-politikeren Frank Willy Djuvik har en forferdelig overskrift i bloggposten Eg hatar Islam og muslimar og svir for det nå i kveld.

Bloggposten har fått massiv medieomtale etter at Liberaleren lenket til den i formiddag. Overskriften er forferdelig, men store deler av innholdet i bloggposten er greit. Dersom fremskrittspartipolitikerne har dette grunnsynet vil samarbeid med andre parti, for eksempel Høyre, være uproblematisk. Det er bred enighet om at terrorister er ufyselige mennesker, noe blant annet mannen som stod bak 22. juli-aksjonene i Norge har fått kjenne på kroppen.

Skribenten føler seg litt skyldig i situasjonen Frank Willy Djuvik har havnet i. Etter artikkelen Verdens nordligste moské var det debatt på Twitter.com. Det var en debatt med ingrediensene islam, muslimer, religionsfrihet, den private eiendomsretten, Liberalisme og FrP. Det var spesielt FrP-politikeren Kent Andersen som reagerte på at noen kunne ha den holdningen som skribenten og Liberaleren har. Det var en debatt mellom noen liberalister mot Andersen og andre som ikke kan betegnes som spesielt liberale. Frank Willy Djuvik var på Liberalerens lag. Derfor er det synd at Djuvik fremstilles som muslimhater. Sammenlignet Kent Andersen er Frank Willy Djuvik helt nydelig liberal.

Per-Arne Larsen har skrevet en bloggpost med kritikk av Djuviks valg av overskrift og FrPs dobbelkommunikasjon. Kritikken treffer og det er bra at Fremskrittspartiet får kjeft for å ri flere hester samtidig. Det er det som skjer når partiet tar vare på illiberale personer som Kent Andersen. I partisammenheng må liberalistene forholde seg til innvandrer- og muslimmotstanderne. Personer som driver religionskritikk med å skjære alle over en kam, bør ikke ha plass i et parti som i prinsipprogrammet sier at Fremskrittspartiet er et liberalistisk parti.

Frank Willy Djuvik, takk for at du forsvarer Liberalisme og eiendomsrettigheter i eget parti. Takk for at du bruker tid på å diskutere med Kent Andersen. Skribenten er hellig overbevist om at kamp mot nasjonalister tjener Fremskrittspartiet på sikt og dermed også den liberale høyreside.

Så får vi heller tåle noen feilskjær i bloggposter. Overskriften er like forferdelig nå som den var tidligere i dag.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer