Ukategorisert

Verdens nordligste moské

Arbeidet med å påvirke kommunestyrerepresentantene har startet. Det er partimedlemmer fra nesten alle parti, fra Arbeiderpartiet til Høyre/FrP, som er negative til verdens nordligste moské i Honningsvåg.

Skribenten hørte i går et FrP-medlem og et arbeiderpartimedlem, som prøvde å overtale en kommunestyrerepresentant fra Arbeiderpartiet til å motarbeide søknaden Nordkapp kommune har mottatt.

Argumentasjonen var omtrent slik: «Vi har en religion i Norge og de som kommer til Norge og Nordkapp må forholde seg til kristendommen». Merkelige skruer er det i alle politiske partier og i alle lokalsamfunn. Moskédebatten som akkurat nå pågår i Nordkapp beviser påstanden.

Det er Reformbevegelsen Ahmadiyya Muslim Jamaat som ønsker å bygge en moské i Honningsvåg.

–Foreløpig har vi ikke laget konkrete planer da vi ønsker en dialog med kommunen og samtidig å skape en gjensidig forståelse av hva dette vil innebære. Vi tror at en moské i Honningsvåg vil berike kommunen og være en attraksjon for både muslimer og ikke-muslimer. Våre moskeer er alltid åpne og steder hvor kjærlighet, fred og toleranse er kjerneverdier, skriver den nasjonale lederen for Ahmadiyya-bevegelsen, Zartasht Munir Ahmad Khan, skriver de i brevet som ble sendt kommunen tidligere i sommer.

En moské i Honningsvåg vil bevise at muslimer er flotte mennesker. En stor del av befolkningen trenger å se at muslimer og ikke-muslimer kan leve side om side. Mangfold er en berikelse for et hvert samfunn! Lokalpolitikerne kan gjøre befolkningen mer liberal ved å sørge for at søknaden fra Ahmadiyya-bevegelsen går igjennom de politiske hindrene.

Det er ikke første gang det blir søkt om tillatelse til å bygge moské i Nordkapp. Det skjedde forrige gang på begynnelsen av 90-tallet og skribenten var den eneste i kommunestyret som stemte for søknaden. I ettertid ble det laget en bloggpost fra prosessen og det er fortsatt irriterende at det var illiberale argument som sørget for at søknaden ble nedstemt.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer