Ukategorisert

Ja, vi har verdens dyreste bensin

Kjempeoppslag på VG Nett om at Norge har verdens dyreste bensin.

Bensin er dyrt på grunn av drivstoffavgiftene som Stortinget fastsetter. Bensinavgiften og autodieselavgiften er bruksavhengige motorvognavgifter som skal prise samfunnsøkonomiske kostnader ved bruk av kjøretøy. I politikernes regnestykke ligger blant annet ulykker, kø, støy, lokale utslipp og veislitasje. Eller uttrykt på en annen måte; politikerne bruker avgiftene, altså bensinavgiften og autodieselavgiften, til å drive velferdsstaten og det er hovedårsaken til at Stortinget tar inn milliarder av kroner på drivstoffavgiftene.

Hver krone politikerne bruker må finansieres av skatter og avgifter, og bilister må bidra i det sosialdemokratiske spleiselaget. Urettferdig ja, men det er dette som er sosialdemokrati.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer