Ukategorisert

– Redde for å få straff

Liberaleren har i dag hatt kontakt med Tom Stenshavn, daglig leder i Vip Reiser som er et norsk reisebyrå og servicesenter i Thailand.

Utgangspunktet for kontakten var nyheten om at myndighetene i Burma har avskaffet mediesensuren.

Vip Reiser og Tom Stenshavn har nettopp vært på en tur i landet til Aung San Suu Kyi. Han skryter av eksotiske destinasjoner, uten at han er imponert over friheter som vi tar for gitt i Norge.

–Det som står i dagbladartikkelen er feil, ifølge lokalbefolkningen i Yangon. Innbyggere vi har vært i kontakt med sier at myndighetene legger lokk på det meste og alle er redde for å få straff dersom de sier noe til turistene som handler om politikk. Vi spurte vår quide om mye forskjellig, men han kunne ikke svare. Vi fikk et klart inntrykk av at det fortsatt er lang vei igjen for forbedringer i landet, sier Tom Stenshavn til Liberaleren.

Årsaken til at Liberaleren kaller landet for Burma, er at det er navnet de fleste i opposisjonen bruker på landet. Militærdiktaturet har sørget for at Myanmar er det offisielle navnet, men det er en ledelse det er vanskelig for liberalister å støtte.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
    Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.