Ukategorisert

Mye å gjøre i fiskerinæringen

Økonomiprofessor Ragnar Tveterås mener fiskerinæringen er en merkelig næring med stramme tøyler. Økonomiprofessoren etterlyste liberaliseringer i næringen og det gjorde han i et foredrag han holdt på Nor-Fishing 2012.

–Man kan bare tenke seg hvilke reaksjoner som ville ha kommet om man hadde stilt krav til at en bedrift ikke skal kunne flyttes eller at noen ikke skulle få lov til å utnytte kapasiteten på sine driftsmidler, sier Ragnar Tveterås til Fiskeribladet Fiskaren.

Tveterås frykter for at det kan bli for mye distriktspolitikk som går på bekostning av å utvikle en lønnsom næring. Det er velvalgte ord fra økonomiprofessoren og et aktuelt utspill for politikerne som den siste tiden har diskutert leveringsforpliktelser.

Nor-Fishing 2012 ble arrangert i perioden 14. til 17. august.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer