Ukategorisert

Rema 1000 med søndagsåpent

Rema 1000-sjefen registrerer at både turister og lokalbefolkningen har handlet i perioden butikken hadde søndagsåpent.

Rema 1000 i Honningsvåg er én av ganske få store butikker som har hatt butikken åpent på søndager. Det har vært søndagsåpenbutikk i perioden 3. juni til og med 26. august. Og ja, butikken hadde kunder også på søndagene.

Årsaken til at Rema 1000 i Honningsvåg er unntatt loven, er at Nordkapp er et turiststed. Dermed har Fylkesmannen i Finnmark gitt tillatelse til søndagsåpne butikker. Det er en del plasser som blir definert som turiststeder, men fellesnevneren er at det er mindre steder hvor salget i perioder hovedsakelig skjer til turister. Dermed er det kun en bitteliten del av Norge som får oppleve ordentlig søndagshandel slik som Rema 1000 i Honningsvåg har gitt kundene tilbud om i sommer.

–Jeg tror vi kommer til å ha søndagsåpent også neste sommer, sier Idar Jensen, daglig leder ved Rema 1000 i Honningsvåg, til Radio Nordkapp.

Er det noe en ny regjering bør gjøre, en regjering uten KrF, er det å liberalisere regelverket fullstendig slik at det er eierne som bestemmer åpningstidene, ikke politikerne.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer