Notiser

Et både-og-politi

Vi må under endringsprosessene passe på at politiet ikke utstyres med større fullmakter til kontroll og inngrep overfor borgerne enn det som er strengt nødvendig. Begynner den lovlydige borger å få en litt ubehagelig følelse av at politimannen fremstår noe mindre som hjelper og noe mer som kontrollør? I så fall blinker et rødt lys, skriver tidligere politimester Rolf B. Wegner på Ytring.

En veldig god kronikk som spesielt politikerne bør lese!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Jeg synes også dette med at politistudentene sutrer over å måtte studere litt kriminologi stinker. Kriminologi er et viktig fag som menneskeliggjør de politiet arbeider med. Skal f.eks. reguleringstilhengeren Paul Larsson nå fjernes fra politihøgskolen, slik at politiet lykkelig uvitende kan konstruere seg sin egen virkelighet der narkotikakonsumenter er «onde umennesker som skal straffes» og ikke vanlige mennesker om ikke gjør noe galt eller vanskeligstilte som selvmedisinerer? Dette blir litt som å straffe Galileo for å si at jorden er rund. Et intelligensmessig og forskningsmessig tilbakeskritt. Jeg synes ikke vi kan tillate at det går bevisst politikk i at politiet… Read more »

Pleym
Pleym
9 years ago

Det kunne jo også hjulpet om en del handlinger ble fjernet fra listen over kriminelle handlinger.

Som f.eks begrensninger på hva du tar med over landegrensen av mat, alkohol, tobakk og elektronikk.

Og bruk av narkotika.

Anonym
Anonym
9 years ago

Det hadde hjulpet veldig. De hadde fått mange ressursser til å oppklare ekte kriminalitet, nærmest over natten.

Pekte ikke 22. julikommisjonen nettopp på at politiet var opptatt av å løse små straffesaker fremfor større oppgaver, for å få opp oppklaringsprosenten?

Isåfall burde dette føre til en debatt om avkriminalisering av narkotika.

Merkelig at Stortinget avviser Stoltenberg-utvalget fullstendig samtidig som de tar 22. julikommisjonen på ramme alvor. Det er snakk om ganske mange dødsfall som kunne vært unngått i begge tilfeller. Noen mennesker er vel likere enn andre i deres verden.

Fra arkivet