Ukategorisert

Planøkonomi fungerer ikke

Det er deilig, befriende deilig at fotballandskampen mellom Island – Norge kan ryke for mange TV-seere.

Den viktige landskampen blir spilt fredag 7. september. Fortsatt er det ingen åpne, riksdekkende TV-kanaler som kan melde at de viser kampen. Det er bra, veldig bra!

Årsaken til at ordet «bra» blir brukt i denne sammenheng, er at den rødgrønne regjeringen har listeført VM-kvalifiseringskamper i fotball. Det betyr at kulturministeren forventer VM-fotball på én av de norske TV-kanalene som gir et tilbud til omtrent hele befolkningen. Foreløpig går det ikke som planlagt, og det er veldig bra.

I Kulturdepartementet er den politiske ledelsen klar over at en lov ikke nødvendigvis vil føre til at alt vil gå på åpne kanaler, ifølge Aftenposten.no. Hvorfor lage en lov når den ikke betyr noe? Eller heldigvis betyr listeføringen så lite at rettighetsinnehaverne har full frihet til å gjøre det de vil med egen eiendom. Alt annet lukter planøkonomi, og det er tilfredsstillende at planøkonomiløsninger fungerer dårlig.

Det var tidligere i år regjeringen bestemte at en rekke idrettsarrangement skulle listeføres. På Regjeringen.no er det en grei oversikt over regjeringens planøkonomiske oversikt.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer