Ukategorisert

Ikke kall dem sosialister!

Politikere og politiske interesserte personer har en uvane med å kalle personer de er uenige med for sosialister. Sett merkelappen på rett plass!

Spesielt FrP-politikere, men også en del i Høyre, kaller gjerne arbeiderpartipolitikere for sosialister. Som regel er det feil karakteristikk av politiske motstandere.

Det er ingen sosialistiske parti på Stortinget i denne valgperioden, også SV har forlatt sosialismen i praktisk politikk. Det finnes flere ulike varianter av sosialistisk definisjon ettersom hvem som blir spurt, men fellesnevneren er at produksjonsmidlene i bred forstand er eid av en et kollektiv. Ingen parti på Stortinget forfekter dette konsekvent!

Sentralt i sosialdemokratiet, en ideologi som står sterkt i norsk politikk, står blandingsøkonomien og alle partiene på Stortinget fører en politikk der blandingsøkonomi blir vektlagt i betydelig grad. Det er én av flere grunner til at mange liberalister som leser Liberaleren trofast, anser FrP som et sosialdemokratisk parti. FrP er et blandingsøkonomiparti på Stortinget!

Ikke sett falske merkelapper på arbeiderpartisosialdemokrater. De fortjener å bli kalt det de er, og sosialdemokrati bør ikke være en hedersbetegnelse.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
flyfree
flyfree
9 years ago

Kan man forvente å slippe å høre at kapitalismen har skyld i all verdens fattigdom og finanskriser hvis man slutter å kalle sosialdemokrater for sosialister?

Gullstandard
9 years ago

Nei.

Andy
Andy
9 years ago

Sosialdemokrat er ingen hedersbetegnelse, nei. Men store deler av folket forstår ikke at man mener å uttrykke noe negativt om man kaller noen sosialdemokrat. Hva med å kalle «sosialdemokratiet» for «sosialdiktaturet». For det er det det er. Og så må man bygge argumentasjonen videre for å kalle «sosialdemokrater» for «tilhengere av sosialdiktaturet». De færreste stater som føler / følte behov for å fremheve at de var / er demokratiske var / er det. Vi nevner i fleng, men på ingen måte begrenset til: Deutsche Demokratische Republik (Øst-Tyskland), Demokratiske Kambodsja, People’s Democratic Republic of Yemen, Democratic Republic of Congo, Lao People’s… Read more »

Fra arkivet