Ukategorisert

Hvorfor?

Regjeringen vil nok en gang beskytte befolkningen. Denne gangen mot forfalskede og ulovlige legemidler kjøpt via internett.

Eller; høringsdokumentet som Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut går mye, mye lengre. Regjeringen vil for eksempel fjerne adgangen til å privatimportere reseptpliktige legemidler fra EØS. Kun for å hindre at enkelte useriøse aktører kan skade privatpersoner.

Ta de useriøse istedenfor generell regulering som hindrer konkurranse og frihet.

Liberaleren vet at statlige reguleringer ikke fungerer og reguleringene har en rekke kjente og ukjente bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensninger, og mange gjør mye for å omgå begrensninger Uansett hva politikerne vedtar for å begrense frivillige avtaler når det gjelder legemidler, vil det være mulig å komme forbi politiske stolper.

La borgerne putte hva som helt i egen kropp. Med denne frihet følger et betydelig ansvar. Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er motstander av både friheten og ansvaret.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jan
Jan
9 years ago

Av nysgjerrighet: betyr det at dere også vil fjerne reseptkrav og godkjenningsordninger og la legemidler selges helt uregulert?

Anonym
Anonym
9 years ago

Når det kommer 40 tusen pakker om dagen med legemidler så sier det seg selv at et forbud er feil virkemiddel. Skal de gjøre noe, bør de regulere det slik at folk får tryggere tilgang til det de mener de trenger. Det kan hende Norge burde gjøre som Mexico og en del andre land: gjøre en rekke sterke legemidler reseptfrie.

Gullstandard
9 years ago

De fleste apotek vil sikkert kreve resept eller annen indikasjon på at pasienten forstår hva legemiddelet betyr, før salg. Langt de fleste pasienter vil sannsynligvis foretrekke å ha en kvalitetssikring på kjemilkaliene de putter i seg.

Fra arkivet