Ukategorisert

Gi blaffen i KrF

Det er en nytelse at skribent Jan Arild Snoen sier det alle på høyresiden bør si, nemlig at det er på tide å gi blaffen i Kristelig Folkeparti i forbindelse med en eventuell ny regjering etter valget i 2013.

Det er for liberalister vanskelig å finne gode begrunnelser for at Høyre og FrP skal bruke mye tid på Kristelig Folkeparti det neste året. KrF er i stor grad et frihetsfiendtlig parti. Da KrF var med i Samarbeidsregjeringen, regjeringen som bestod av KrF, Høyre og Venstre, var det en regjering som på mange områder kjempet for reguleringer og politisk styring. Samarbeidsregjeringen frontet noen gode saker, men ikke på grunn av KrF, mest på tross av Kjell Magne Bondevik & co.

Minerva er det replikkutveksling mellom Snoen og leder i Unge Høyre, Paul Joakim Sandøy. I Liberalerens redaksjon heier vi på Jan Arild Snoen!

De som for enhver pris ønsker å ta vare på Kristelig Folkeparti etter valget i 2013, bør se hva Samarbeidsregjeringen gjorde i sin tid. Det var nesten like spennende som å se maling tørke, og Kristelig Folkeparti har mye av skylden for manglende resultat.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
9 years ago

I den omtalte regjering, hadde Høire flertallet, og strødde sand på alle de frihetsfiendtlige påfunnene til KrF, samt bidro med sine egne.
Jeg synes FrP bør droppe tanken på Høire.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Snoens standpunkt er besnærende, men på den annen side skjønner jeg Høyre. Dersom Høyre, Venstre og FrP får flertall etter valget, er det grei grein. Da kan de gi blaffen i KrF, og forhåpentligvis danne en liberalkonservativ folkefrontregjering som kan føre en politikk for hele folket, uavhengig av faglige og religiøse særinteresser. Men er man avhengig av KrF for å få flertall, ville det være som utgjort dersom man allikevel sløyfet KrF, for deretter å se partiet kaste seg i armene på Arbeiderpartiet. Det er ille nok med dagens sosialisme, om vi ikke skal ha kristensosialisme i tillegg. Det ideelle… Read more »

Fra arkivet