Ukategorisert

La eierne finansiere driften

En som misliker sosialdemokratiet bør ikke finansiere sosialdemokratiske partier gjennom skatter og avgifter. Det er dessverre det som er situasjonen i dagens Norge.

Eller; en person som misliker liberalisme bør ikke gjennom tvang være med på å finansiere liberalistiske partier. Nå er ikke dette et stort problem ettersom liberalistiske partier er mangelvare i norsk politikk. Et herlig unntak er Det Liberale Folkepartiet.

Statisk sentralbyrå har offentliggjort dokumentet som viser finansieringen av de politiske partiene i 2011. Det er lite nytt i dokumentet, men gamle nyheter blir bekreftet. Partiene nyter godt av skattefinansierte penger!

De politiske partiene fikk 68 prosent av sine inntekter i form av offentlig støtte i valgåret 2011. De totale inntektene for partilagene beløp seg til 591 millioner kroner i 2011. 403 millioner av disse var bidrag fra det offentlige, mens inntekter fra egen virksomhet tilsvarte om lag 140 millioner kroner. Inntekter som bidrag fra ulike organisasjoner og bedrifter utgjorde om lag 34 millioner kroner, og fra privatpersoner utgjorde inntektene 14 millioner. Partienes totale inntekter har fra 2005 til 2011 økt med 30,8 prosent. Den generelle prisstigningen var i samme tidsrom på 13,3 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Politikerne har gitt egne organisasjoner sugerør ned i en skattefinansiert kasse og det bør være problematisk for langt flere enn liberalister.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer